Wie werken er bij ons op kantoor? Wat is hun favoriete lunch? Hoe gaan ze om met Covid-19 en, het allerbelangrijkst, wat is hun lievelingsbiertje tijdens de vrijdagmiddagborrel bij Kompaan? 3WebApps stelt zich voor! Vandaag Matthias, Magento Developer bij 3WebApps.

Magento-developer Matthias

Hey Matthias, vertel, wat doe je bij 3WebApps?
Officieel ben ik Magento Developer, maar ik doe meer! Bijvoorbeeld server gerelateerde opdrachten, werken aan een mobiele app of een dashboard applicatie voor het beheren van fysieke apparaten en het opzetten van een telefonieplatform.

Ik ben als HBO-afstudeerder bij 3WebApps gekomen. Toen werkte ik aan een koppeling tussen Magento 2 en een intern gebouwd Enterprise Resource Planning (ERP)-systeem. Na het afronden van mijn studie werd mij gevraagd of ik wou blijven als Magento Developer. Dus hier ben ik!

Het was trouwens niet een vooraf bedacht plan om developer te worden. Ik had van een kennis al wel eens wat gehoord van Magento, maar er nooit bij stilgestaan dat ik er zelf mee te maken zou krijgen.

Wat doe je liever in je pauze: darten, kletsen of een rondje lopen?
Bij slecht weer: binnen lunchen en kletsen. Bij mooi weer: buiten lunchen en een rondje lopen.

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert?
Er is niet echt een dag die uitblinkt ten opzichte van andere werkdagen. Elk project is anders en dat houdt het leuk.

Wat is je favoriete biertje bij Kompaan?
Kameraad Kompaan 070.

Neem je zelf je lunch mee, of ga je naar het café beneden? En wat is je lievelingslunch?
Voornamelijk neem ik zelf lunch mee. Heel af en toe komt het voor dat ik beneden nog wat te eten haal. Ik heb niet echt een lievelingslunch, al gaat oer-Hollands brood met kaas er altijd in.

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd?
Bij elk project leer je wel weer wat nieuws, maar ik kan twee projecten noemen waarvan ik net iets meer leerde.

Bij het eerste project moest de hele check-out van een webshop worden aangepast. Omdat dit het onderdeel is waarbij veel mensen afhaken, was het een leuke en niet leuke ervaring. Ik heb hier veel geleerd over hoe de check-out binnen Magento 2 werkt en hoe je deze helemaal kan beïnvloeden. Omdat de check-out echter een van de meest complexe onderdelen is binnen Magento, heb ik hier ook veel hoofdpijn aan over gehouden (update: Matthias is inmiddels weer op de been, red.).

Voor het tweede project heb ik een zogenoemde radiator- en airco-berekenpagina opgebouwd. En bouwde ik de hele productdetailpagina om conform een door de klant aangeleverd design.

Ga je dit jaar nog op vakantie?
Ik had plannen om door Azië heen te gaan, maar denk dat dit nu een jaartje verschoven gaat worden.

Wat is je ochtendritueel?
Mijn ochtend is lekker standaard – wakker worden, aankleden, ontbijten, tandenpoetsen, richting werk.

Hoe heb jij werken tijdens Covid-19 ervaren? Wat zijn de voordelen van deze periode geweest voor jou?
Het heeft zo z’n positieve en negatieve kanten. Aan de ene kant bespaart thuiswerken je het hele reisgedoe en ben je niet gebonden aan alleen je laptop. Maar aan de andere kant mis ik toch wel m’n collega’s.

Hoeveel kopjes koffie drink je per dag?
Dat varieert: nul tot maximaal vier op een dag.

Als je jarig bent, wat deel je dan uit op kantoor?
Waarschijnlijk gewoon iets van taart. Eerst wel even rondvragen wie er in verband met allergieën en religie bepaalde dingen niet mogen eten, natuurlijk.

Wat zou je de komende tijd nog willen leren?
Nieuwe dingen leren is wat werk leuk houdt. Het zou tof zijn om naast Magento andere projecten op te pakken, zoals applicatiebouw. Daarnaast lijkt het me ook leuk om een keer een project mee te lopen als projectleider of om iets met branding te doen.