Wie werken er bij ons op kantoor? Wat is hun favoriete lunch? Hoe gaan ze om met Covid-19 en, het allerbelangrijkst, wat is hun lievelingsbiertje tijdens de vrijdagmiddagborrel bij Kompaan? 3WebApps stelt zich voor! Vandaag Richard, Magento Developer bij 3WebApps.

3WebApps stelt zich voor Richard

Hey Richard! Je bent bij ons een van de Magento Developers – hoe is dat zo gekomen?
Ik kwam hier terecht omdat ik een baan naast mijn studie nodig had waarbij ik veel kon leren. Inmiddels ben ik hier al een aantal jaartjes werkzaam, omdat de sfeer erg goed is. Naast ontwikkelen vind ik security ook erg interessant, dus iedereen weet me altijd wel te vinden als ze daar een probleem mee hebben.

Wat doe je liever in je pauze: darten, kletsen of een rondje lopen?
In de pauze gaat er altijd wel een groepje wandelen en kletsen doen we altijd tijdens de lunch. En ik doe gezellig mee!

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert?
Niet per se een werkdag, maar wél een van de teamuitjes. Het leukste uitje vond ik de escaperoom.

Wat is je favoriete biertje bij Kompaan?
Bondgenoot.

Neem je zelf je lunch mee, of ga je naar het café beneden? Wat is je lievelingslunch?
Ik neem zelf altijd lunch mee en eet het liefst warm. Maar als ik de dag ervoor te weinig tijd heb om iets klaar te maken, neem ik bolletjes mee.

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd?
Eigenlijk leer ik van elk project weer nieuwe dingen, dus nee… Ik kan niet kiezen.

Ga je dit jaar nog op vakantie?
Ik was van plan op verre reis te gaan, maar door Covid-19 ging dat helaas niet meer door. Dus ik ben van plan volgend jaar weer ver weg te reizen. De bestemming is nog onbekend – ik overweeg nu landen in Zuid-Afrika en Zuid-Amerika.

Wat is je ochtendritueel?
Ik ben heel slecht in opstaan, absoluut geen ochtendmens. Het enige wat helpt, is direct onder de douche springen. Dan ontbijt ik wat en sjees ik naar werk.

Hoe heb jij werken tijdens Covid-19 ervaren? Wat zijn de voordelen van deze periode geweest voor jou?
Tijdens de besmettingspiek zat ik, in tegenstelling tot de rest van Nederland, elke dag op kantoor. Er was daar namelijk niemand, dus dat kon goed. Heel onwerkelijk om zo’n grote lege ruimte voor mezelf te hebben. Wat ben ik blij nu mijn collega’s weer te kunnen zien!

Hoeveel kopjes koffie drink je per dag?
Dat hangt af van hoe slecht ik ben opgestaan 😉 Mijn record is twaalf, maar dat is niet voor herhaling vatbaar.

Als je jarig bent, wat deel je dan uit op kantoor?
Appeltaart.

Wat zou je de komende tijd nog willen leren?
De komende tijd hoop ik nog meer te leren over Cybersecurity. Het zou mooi zijn als onze webshopklanten zich nog minder zorgen hoeven te maken om hun onlineveiligheid.