Wie werken er bij ons op kantoor? Wat is hun favoriete lunch? Hoe gaan ze om met Covid-19 en, het allerbelangrijkst, wat is hun lievelingsbiertje tijdens de vrijdagmiddagborrel bij Kompaan? 3WebApps stelt zich voor! Vandaag Rolf, Software Engineer bij 3WebApps.

3WebApps stelt zich voor Rolf

Hey Rolf! Ik ben benieuwd: hoe ben je bij ons terecht gekomen?
Het is iets meer dan een jaar geleden toen ik voor het eerst over 3WebApps hoorde. Mijn ouders kwamen Sander (oprichter, red.) tegen op een verjaardag. Hoewel ik toentertijd nog druk bezig was met mijn studie Technische Informatica, begonnen mijn handen een aantal maanden geleden te jeuken. De coronacrisis zorgde namelijk voor een legere agenda en dus ging ik op zoek naar een bijbaan.

Bij 3WebApps ben ik een Software Engineer, wat inhoudt dat ik bezig ben met het bijhouden, bewerken en maken van webshops voor onze klanten. Nu kan ik eindelijk eens mijn studie in de praktijk brengen!

Wat doe je liever in je pauze: darten, kletsen of een rondje lopen?
Het liefst klets ik en loop ik daarna een rondje, als het even kan.

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert?
Een tijdje geleden was ik bezig met het doorvoeren van wat aanpassingen op een server, waar de ‘echte’ website (ook wel ‘live-versie’ genoemd, red.) van de klant op stond. Hoewel ik dacht dat wat ik deed geen kwaad kon, vloog de website opeens uit de lucht. Oeps. Wat bleek? Het was normaal dat de website offline ging, maar het kwam voor mij én het team totaal onverwachts. Gelukkig maken we gebruik van Slack (een chatsoftware, red.) en kan ik voortaan iedereen even waarschuwen dat de website uit de lucht gaat. Gelukkig was het probleem vrij snel weer opgelost en doet de website het weer. Beginnersfoutje?

Wat is je favoriete biertje bij Kompaan?
Hmm, lastig kiezen. Ik ben er tot nu toe één keer geweest en koos voor de Sassy Threesome 3×3. Erg lekker!

Neem je zelf je lunch mee, of ga je naar het café beneden?
Ik neem meestal zelf lunch mee, vaak een paar bruine boterhammen met kaas of salami, of met pindakaas en hagelslag.

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd?
Aangezien ik pas net kom kijken in de wereld van Magento, leer ik vrijwel elke dag wel weer iets nieuws. Hoe meer verschillende dingen tegen komt, hoe meer je merkt dat het er in de praktijk compleet anders aan toe gaat dan wat ik van mijn studie gewend ben. Of het nou gaat om het werken met meerdere servers, het aanpassen van code, of het werken met tickets/taken – nu doe ik meer praktische in plaats van theoretische kennis op.

Ga je dit jaar nog op vakantie? Zo ja, waarheen?
Jazeker! Ik ga naar Bordeaux. Eigenlijk zou ik naar de Spaanse Pyreneeën gaan, maar dat gaat door Covid-19 niet door.

Wat is je ochtendritueel?
Opstaan, aankleden, ontbijten (met thee), opfrissen, naar m’n bureau en laptop aanzetten om bij de dagelijkse vergadering van 09.00 uur te zijn. Als ik naar kantoor ga, sta ik vroeger op. Dan moet ik namelijk nog anderhalf uur met het OV reizen.

Hoe heb jij werken tijdens Covid-19 ervaren? Wat zijn de voordelen van deze periode geweest voor jou?
Het werken gaat best goed. Ondanks dat er veel leed is veroorzaakt door deze ziekte, hoeft het werken in de softwarebranche niet perse te lijden. Veel werk kan gewoon vanuit huis worden gedaan: de projecten staan op servers waar we bij kunnen vanuit huis en vergaderen kan via videobellen. Er zijn dus creatieve oplossingen gevonden om het werk zo veel mogelijk door te laten gaan, al is het op afstand.

Hoeveel kopjes koffie drink je per dag?
Ha! Ik drink dus geen koffie, wel thee. Ik weet niet precies hoeveel koppen thee op een dag, maar ik gok een kop of zes? Op kantoor werd mij nog gevraagd om de theevoorraad te laten slinken. Dat gaat wel lukken.

Als je jarig bent, wat deel je dan uit op kantoor?
Waarschijnlijk iets in de richting van stroopwafels of appeltaart.

Waar wil je je de komende tijd nog in ontwikkelen?
Inmiddels ben ik al enige tijd bezig met het implementeren van een volledige make-over van een webshop. Hier ga ik graag mee verder, want zo leer je een webshop vanuit alle perspectieven kennen. Wel zou ik nog beter willen worden in het opsporen van de oorzaken van problemen.