Je hebt je succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Akeneo Magento 2 koppeling

Akeneo Magento 2 koppeling

Ben je op zoek naar een Akeneo-koppeling (connector) voor Magento 2? Bij 3WebApps zijn we gespecialiseerd in het synchroniseren van productinformatie tussen Akeneo en Magento. We maken deze koppeling zo nodig op maat en installeren deze in je shop. Zo maak je gebruik van een allround-oplossing voor veelzijdig, omvangrijk productbeheer.

Wat is Akeneo?

Akeneo is een Product Information Management (PIM)-tool. Hiermee kan productinformatie (zoals de prijs, afbeeldingen, voorraad en het materiaal) worden beheerd. Wanneer je als bedrijf een portfolio met heel veel verschillende producten beheert, die ook nog eens vaak verandert, heb je een PIM-tool nodig. Zeker wanneer je je producten in meerdere webshops verkoopt. Met een PIM-tool kan je alle productinformatie centraal beheren en blijft je webshop altijd up-to-date. Akeneo is partner van Magento en sluit daardoor goed aan bij ons werk als Magento experts.

 

In dit filmpje legt Julia het je allemaal uit:

Waarom Akeneo?

Naast eenvoudig, snel en betrouwbaar productbeheer, kan je nog veel meer met Akeneo:

Akeneo koppelen met Magento 2

Akeneo komt erg goed van pas als jouw webshop een inventaris van heel veel producten heeft. We hebben het dan over tien-, soms zelfs honderdduizenden producten. Als je zulke hoeveelheden probeert te beheren in Magento, wordt de adminomgeving teveel belast. Akeneo is een tool dat zich helemaal focust op productbeheer en geen limiet stelt aan de hoeveelheid producten.

Als je al je producten in Akeneo beheert, wil je deze natuurlijk niet allemaal handmatig moeten doorvoeren in Magento. Zeker met een grote portfolio is dat gekkenwerk. Hoe fijn als dit allemaal automatisch zou kunnen worden geregeld. En dat kan! Bij 3WebApps hebben we al veel webshops geholpen door een koppeling tussen Magento 2 en Akeneo te installeren. Zo’n koppeling noemen we ook wel een connector.

Enkele voordelen van een Akeneo connector voor Magento 2:

Wil je meer informatie over het installeren van een Akeneo-Magento koppeling of wil je een vrijblijvend advies?

Casestudy

Door een bedrijf uit Groningen werden wij gevraagd om hun webshop over te zetten naar Magento. Hierbij moesten honderdduizenden, dagelijks wijzigende producten worden geïmporteerd en het voorraadbeheer worden versimpeld. Hoe krachtig Magento ook is: honderduizenden producten beheren maakt de performance van de admin onwerkbaar laag. Akeneo is veel sneller, makkelijker in gebruik en is gebouwd volgens dezelfde open source-filosofie als Magento. Dit maakt het platform zeer geschikt voor een koppeling.

Akeneo is snel op te zetten, maar vormde natuurlijk wel een nieuw platform voor de klant om te leren kennen. Denk hierbij aan nieuwe terminologie en businessprocessen. We moesten de koppeling zó inrichten, dat het wijzigen van productinformatie in Magento (bijvoorbeeld het attributenbeheer) mogelijk bleef. Daarnaast is security een key ingredient. In alles wat wij doen is veiligheid een absolute voorwaarde – iets wat alleen kan worden gegarandeerd door solide testing. Het is dan ook na het doorlopen van meerdere testfasen dat we onze koppeling implementeerden, tot genoegen van de klant. Zijn webshop draait nu op het altijd krachtige Magento – zijn voorraadbeheer is veilig, snel en overzichtelijk gemaakt.

Ook interessant: onze casestudy over een SAP-koppeling voor Magento.

Onze cijfers

Samen met onze Magento-experts realiseren en onderhouden we al jarenlang Magento-webshops en Magento-extensies. In harde cijfers hebben wij (gebouwd):

0
Magento-experts
0
Magento webshops
0
Magento-extensies