Je hebt je succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief!

ARCOBEL

Een van onze eerste SiteScan-projecten én een van de grootste. Arcobel is distributeur en systeemintegrator van industriële computers, embedded systemen en industriële insteekkaarten. Dit project is een goed voorbeeld van hoe een marktleider zijn vak perfect verstaat, maar wat aansturing en begeleiding kan gebruiken wanneer het om online aanwezigheid gaat. Wij voerden twee Advanced SiteScans uit, waarvan de eerste direct kon worden geïmplementeerd.

Arcobel was op zoek naar een partij die op tekstueel, visueel en functioneel niveau naar hun website wilde kijken. Ons SiteScan-pakket sloot hier perfect op aan. Wij deden copywritingvoorstellen, deden een functionele check en deden voorstellen voor een homepage met een schonere look and feel. Hiervoor lieten we ons inspireren door het template dat Arcobel eerder al koos voor hun webshop, AbiGo4U.com. Op deze manier kreeg hun website een opfrisser én werd er consistentie tussen de website en webshop gecreëerd.

Een manier om een homepage overzichtelijker te maken, is door te werken met speelse vormen. Op de oude website van Arcobel stonden alle categorieën in strenge, rechthoekige blokken naast elkaar. Wij stelden voor de categorieën in bollen te weergeven:

De oplettende lezer ziet dat er nog wat meer dingen zijn veranderd: zo is de chatfunctie automatisch uitgeklapt (en ‘Arcobelblauw’ gekleurd) en is er in de linkerhoek het Thuiswinkel-logo toegevoegd. Deze twee veranderingen ondersteunen de gebruikersvriendelijkheid en betrouwbaarheid van de website.

De markt waarin Arcobel opereert wordt gekenmerkt door een lastig jargon: termen als ‘embedded processor borden’, ‘een klant specifiek 19” CompactPCI oplossing’, EN50155 gecertificeerd’ en ‘industrie 4.0 applicaties’ kom je veel tegen. Uiteraard brengen vooral vakmensen een bezoek aan de website, maar zelfs dan kan niet altijd ervan worden uitgegaan dat ze de betekenis van alle begrippen weten. De oplossing? Een begrippenlijst in de footer!

Met een begrippenlijst geef je je bezoekers niet alleen meer informatie, maar help je jezelf ook een beetje. Dat zit namelijk zo: een begrippenlijst zorgt aan de ene kant voor een goede structuur van je website (waardoor Google jou eerder als een autoriteit inschat in jouw vakgebied, hoger waardeert en dus hoger in de zoekresultaten plaatst). Aan de andere kant geeft het je de mogelijkheid om begrippen in je lopende tekst automatisch te laten linken, wat je veel handmatig gepunnik bespaart.

Het verzamelen van alle belangrijke begrippen is een werkje waar je even wat tijd in moet investeren. Gelukkig is dit wel iets wat je zelf kan doen en, als je een beetje handig bent met websites, kan je zo’n begrippenlijst zelf online zetten. Bij Arcobel weten ze hun weg redelijk te vinden in de backend, dus onze functie is ondersteunend. Ook wanneer een bedrijf al wat meer kennis heeft over het reilen en zeilen van een webshop schieten we graag te hulp. Júist die afwisseling is waar wij plezier uithalen: de één weet niet wat SEO betekent (staat voor ‘Search Engine Optimalization’, als jij dit bent), terwijl de ander ons vraagt hoe noodzakelijk canonical tags zijn (zoals Arcobel).