Click and collect webshop laten maken

Wil je snel een click and collect webshop laten maken? De webshops die wij bouwen zijn mobielvriendelijk, snel en converterend. Je wordt altijd binnen een dag geholpen. Natuurlijk kan je zelf aan de slag met een gratis e-commercesoftware, maar als je opeens het water aan je schenen voelt staan omdat je nog geen webshop hebt, kies je liever voor experts. Er zijn namelijk best wat zaken waar je goed op moet letten. Wat is click and collect eigenlijk? Hoe maak je een click and collect webshop? En wat zijn de voordelen?

Click and collect webshop laten maken

Het bouwen van een webshop is lastig. Door de Corona-maatregelen zijn bedrijven genoodzaakt een webshop te hebben, zodat zij hun klanten het zogenoemde click and collect-service kunnen aanbieden. Hierbij bestelt de klant zoals gewoonlijk in de webshop, maar kan hij ook ervoor kiezen producten af te halen in de fysieke winkel. Click and collect in drie stappen:

 

De klant bestelt zoals gewoonlijk in je webshop. Bij het afrekenen kan hij kiezen voor ‘ophalen’

Als de klant heeft betaald, krijgt hij een e-mail met informatie over het ophalen. Het bedrijf ontvangt een melding van de bestelling en kan deze op locatie klaarmaken

De klant haalt het product op, al dan niet door een betaalbewijs te laten zien.

Hoe maak je een click and collect webshop?

Een click and collect webshop heeft één belangrijke factor die normale webshops niet hebben: de klant moet ervoor kunnen kiezen om zijn producten op te halen in de fysieke winkel. Als je een webshop bouwt, betekent dit dat je een speciale integratie moet installeren die dit mogelijk maakt. Dit is hoe wij te werk gaan:

Als je een click and collect webshop begint, is het belangrijk om goed nagedacht te hebben over de praktijk. Dit zijn de belangrijkste vraagstukken:

  • Hoe worden ophaalmomenten gepland?
  • Hoe pak je de spullen in die worden opgehaald? Heb je hier genoeg ruimte voor?
  • Hoe betaalt de klant zijn bestelling? In de winkel of online?
  • Verandert het voorraadbeheer?
  • Kunnen mensen ook in de winkel retourneren? Hoe worden retourneringen gepland?
  • Welke rol speelt het personeel?
Wij hebben deze vraagstukken al vaak voor verschillende partijen behandeld. Een persoonlijk contactpersoon begeleidt je in het hele proces.

Wij hebben ervaring met verschillende soorten e-commercesoftware waarmee webshops kunnen worden gebouwd. Afhankelijk van de tijdsdruk en wensen kijken we of Magento of Shopify de beste keuze is voor jou.

Wat voor soort webshop zie je voor je? Welke producten verkoop je en wie zijn je klanten? Met onze webshopervaring en jouw zakelijk inzicht maken we een inschatting van de kosten en baten van jouw webshop.

We maken categorieën voor je aan en vullen deze met producten. Hiervoor uploaden we alle productafbeeldingen en koppelen we deze aan de juiste productinformatie. Begin je pas net en heb je nog geen productomschrijvingen? Bij ons kan je ook terecht voor snelle copywriting. Zo loop je geen klanten mis.

Security is een van de belangrijkste dingen die je op orde wilt hebben als je webshop online staat. Onze developers zijn gespecialiseerd in online veiligheid en zorgen ervoor dat hackers geen kans maken. Dit doen ze door je webshop van begin af aan juist in te richten met securitypatches en gebruik te maken van de laatste versies e-commercesoftware.

Een betrouwbare webshop vertelt over de mensen achter het bedrijf en geeft informatie over bestel- en retourprocedures. Ook hier geldt dat ons copywriting team je graag bijstaat als schrijven niet voor je is weggelegd. Een webshop is pas echt compleet als er, naast producten, inhoudelijke informatie te vinden is. En waar tekst is, daar is SEO.

We zorgen ervoor dat alle tekst in de webshop is geoptimaliseerd voor Google (ook wel SEO, Search Engine Optimization, genoemd). Hierbij focussen we op zoekwoorden en leesbaarheid. Een goed begin is het halve werk!

Mooi meegenomen als je al een bedrijfswebsite hebt: deze koppelen we aan je nieuwe webshop, zodat je niet opnieuw hoeft te beginnen met het werven van klanten.

We leren je snel hoe je zelf producten en tekst kan toevoegen aan je webshop. Dankzij onze begeleiding is ook het afhaalproces en voorraadbeheer in de winkel duidelijk. Zo heb jij de touwtjes in handen en kunnen de bestellingen binnenrollen. Lockdown of niet, jij gaat gewoon door!

Voordelen van een click and collect-service

Door je klanten de optie te geven hun bestelling te kunnen ophalen in de fysieke winkel, geef je ze de kans om wat centjes te besparen. Dit is altijd fijn!

Als klanten naar je fysieke winkel komen om een bestelling af te halen, maak je slim gebruik van een kort contactloos contactmoment (dubbelop? In tijden van Corona niet). Je klanten mogen dan weliswaar niet naar binnen komen: op de stoep kan je prima even een kort gesprekje voeren. Zo vergeet de klant het persoonlijke gezicht achter het bedrijf niet en gaat hij blij naar huis. Vergeet niet dat veel mensen in deze tijd verlegen zitten om een praatje: maak hier slim gebruik van (maar houd natuurlijk wel altijd de maatregelen in acht). Dat is klantenbinding!

Het is soms, voor klant én eigenaar, gewoon makkelijker om in het echt vragen te stellen en te beantwoorden. Doe je dit via de mail, dan beland je soms al snel in een boekwerk. Via de telefoon is het soms zo moeilijk omschrijven wat je bedoelt, zeker als het om vormen of kleuren gaat. Elkaar even kort in het echt spreken kan de communicatie veel goeds doen!

Een van de drempels die klanten moeten nemen om te bestellen, is de bezorgtijd. Soms heb je geen zin om een paar werkdagen op je pakketje te wachten, zéker als je in het nieuws hoort hoe druk de bezorgdiensten het hebben. Als de klant dezelfde dag nog zijn bestelling kan ophalen, is de kans groter dat hij converteert.

We stipten ‘m net al aan: de bezorgdiensten hebben het maar druk. En al die rondrijdende busjes zijn nou niet bepaald goed voor het milieu. Stapt de klant op z’n fiets om zijn bestelling op te halen, dan is dat niet alleen goed voor zijn beweging, maar ook de natuur! Win-win.

Zowel de klant als jij zijn bij click and collect niet meer afhankelijk van een bezorgdienst. Niks negatiefs over de bezorgdiensten, maar soms raakt er wel eens een pakketje kwijt of duurt een verzending langer dan gepland. Door deze tussenpartij uit te schakelen, heb je meer controle over je producten.

Waarom 3WebApps?

Wij bouwden al meer dan 100 Magento-webshops. Dit is beloond: sinds oktober 2020 zijn we Magento Partner (Adobe Solutions Partner Bronze). Wij zijn daardoor als eerste op de hoogte van nieuwe Magento-updates. Dit partnerschap geeft ons bovendien toegang tot Magento’s supportdesk, waardoor wij nét dat extra stukje service kunnen bieden aan onze klanten.

Is je bedrijf toe aan een next level-webshop, die het gewoon dóet? Wij bouwen, onderhouden en verbeteren Magento-webshops die erbovenuit springen! Wat je mag verwachten:

Onze cijfers

Samen met onze experts realiseren en onderhouden we al jarenlang webshops en Magento-extensies. In harde cijfers hebben wij (gebouwd):

0
Magento-experts
0
Magento webshops
0
Magento-extensies