Migratie Magento 1 naar Magento 2

Migratie Magento 1 naar Magento 2

Magento heeft aangekondigd dat de end-of-life datum voor Magento 1 nog niet is vastgesteld. Toch zullen webshops, die zijn gebaseerd op Magento 1, in de komende periode moeten overwegen om over te stappen naar Magento 2. Want het is duidelijk dat de Magento 1.x ondersteuning ooit een keer zal gaan vervallen.

Wij kunnen u helpen om de overstap naar Magento 2 te maken.

We maken voor u een helder plan, en zorgen ervoor dat u gewoon kunt doorgaan met uw webshop, zolang de “verbouwing” aan de gang is.

Wat zijn aandachtspunten bij een overstap van Magento 1 naar Magento 2

  • Overstappen van Magento 1 naar Magento 2 is eigenlijk geen migratie: Magento 2 is echt anders dan Magento 1, en vereist een nieuwe opbouw van de webshop op een nieuw ecommerce platform. Het overstappen van M1 naar M2 is dus niet licht op te vatten. We gebruiken eigenlijk de term “re-platforming”.
  • Wat moet mee vanuit het oude naar het nieuwe systeem: Moeten alle oude orders mee naar M2, alle klantprofielen, alle producten? Welke CMS functies moeten blijven en welke mogen weg, moet het uiterlijk van de webshop opnieuw worden ontworpen, of moet de nieuwe site op de oude lijken?
  • Hoe migreert data zo pijnloos mogelijk: product informatie is makkelijkst over te zetten, middels gebruik van een PIM.
  • Wanneer moet overstap naar Magento 2 uiterlijk gebeuren: Magento 1 blijft nog wel even ondersteund door Magento zelf, maar de Magento Community gaat nog veel langer door. Maar wanneer is precies een goed moment om erover na te denken? Nu!
  • Bouw op tijd een business case: kosten en baten moeten op een rij. Zorg dat je op tijd bent met een business plan.

Onze specialiteit: naadloze overstap van Magento 1 naar Magento 2

Migreren van webshops, door de ene te sluiten en de andere meteen te openen, leidt tot veel problemen.

In dat geval moet in een korte tijd alle relevante up-to-date informatie in de database(-s), met name product-, klant en orderdata worden gekopieerd van oude database naar de nieuwe database. Er moet worden getest en eventuele bugs moet worden gefixed. En dat terwijl de oude en nieuwe webshops op zwart staan. Dit levert omzetverlies. In (te) veel situaties worden bugs niet op tijd herkend en moet zelfs een rollback worden gedaan. Dus al het werk voor niets. En het moet nòg eens gaan plaatsvinden.

De ideale manier om te migreren is: zorg dat de oude en de nieuwe webshops gezamenlijk kunnen draaien met een externe database. Zorg dat de oude en nieuwe webshops gebruik maken van dezelfde up-to-date product-, klant-, en orderdata. Voorkom daarmee gedoe meer met het kopiëren van database informatie.

Dit wordt gedaan met behulp van 3ERP, waarbij de opslag van relevante gegevens buiten Magento 1 & 2 plaatsvindt. Vervolgens wordt de data realtime synchroon gehouden vanuit 3ERP naar de shops en vice versa. De shops draaien dus met dezelfde data en kunnen voor langere periode naast elkaar draaien.

Geen omzetverlies meer omdat de webshops op zwart moeten, eventuele bugs kunnen op tijd worden herkend en gefixed. De overstap verloopt soepel voor u en uw klanten.

 

Neem contact met ons op, indien u meer wilt weten over onze aanpak van Magento 1 naar 2 migraties.