Effectieve webshops

Effectieve webshops

Een goed functionerende webshop heeft een puntgaaf UX/UI design, een gezond technisch fundament en een goede procesinrichting. Een goede webshop levert u financiële marge. Het zorgt ervoor dat klanten die bij u komen winkelen, later weer terug willen komen. En uw klanten geven u goede referenties (hoge net promotor score).

Wij helpen u bij het neerzetten en onderhouden van een effectieve webshop. Overal moet over zijn nagedacht. Wij zijn een Digital Agency, en helpen u met het beantwoorden van strategische vragen tot en met de details in de haarvaten van uw bedrijf.

Wat is een effectieve webshop?

Zowel uw primaire bedrijfsprocessen, als de ondersteuning ervan zijn goed op orde. Uw klanten kunnen makkelijk hun weg vinden in uw webshop, en zijn tevreden met uw service. Uw marge stemt tot tevredenheid, en u heeft een perspectief op probleemloze groei in de toekomst.

We spiegelen uw webshop aan de klassieke waardeketen, maar dan toegespitst op de ecommerce branche. In onderstaand diagram is te zien, waaraan u dient te denken bij het inrichten van uw webshop.


 

Primaire Processen vormen de basis van uw ecommerce kanaal: het hart van uw onderneming

Wij onderscheiden de volgende primaire ecommerce processen:

  • Product feed: zorg dat producten aangeboden worden op die sites, waar uw doelgroep shopt. Dit kan zijn: uw eigen webshops, maar ook emarketplaces als Amazon en Bol.com, maar ook prijsvergelijkers als Tweakers en Google Shopping. Zorg dat je gevonden wordt en close deals!
  • Orderafhandeling: belangrijke schakel in de het proces voor levering aan de klant, waarin de kwaliteit en borging van de juiste processen de efficiency van het orderproces bepalen.
  • Checkout: Bij online verkoop in combinatie met offline verkoop, zorgt een gesynchroniseerde financiële afhandeling voor een goede klantbeleving. Empty cart herinneringen die als email verzonden worden, kunnen uw conversie verder verhogen. Goede integratie met uw boekhouding is belangrijk voor snel afletteren en wettelijk vereiste snelle afhandeling van retourbetalingen. Loyalty systemen zorgen ervoor dat klanten blijven terugkomen.
  • Transport: wellicht de belangrijkste (dis-)satisfier voor klanten, is de wijze waarop pakketjes worden afgeleverd of kunnen worden opgehaald. Foutloze verzendlabels en betrouwbare bezorgdiensten zijn belangrijk voor uw goede naam.

Ondersteunende processen zorgen ervoor dat uw primaire proces soepel loopt: de ziel van uw onderneming

Wij onderscheiden de volgende primaire ecommerce processen:

  • Product Information Management: Welke producten biedt u aan? Hoe staat uw voorraad erbij, zowel online, offline als in de bulklokaties? Lees hier meer over PIM.
  • Boekhouding en Reporting: Alle financiële gegevens over het functioneren van uw webshop komen samen in uw boekhouding. Overzicht en transparantie is het devies. Hoe beter de integratie tussen gebruikte ecommerce pakketten (Magento, WooCommerce etc), hoe beter en sneller uw boekhouding goed op orde is. Wij hebben integraties beschikbaar voor Exact, Twinfield, E-boekhouden en Magento en WooCommerce.
  • HRM en Inkoop: Uw producten worden gefabriceerd of ingekocht. Uw mensen zijn uw belangrijkste uitgavenpost en uw belangrijkste asset. Investeer wijs, zowel in mensen als goederen.
  • CRM, customer service en screen pop-up: Uw klanten netjes op een rij. Altijd als het nodig is, kunnen uw medewerkers bij de relevante klantgegevens. Indien gekoppeld aan onze VoIP oplossing, dan maken we mogelijk dat de klantkaart automatisch aan de servicemedewerker verschijnt als de beller herkend wordt.
  • Prijs- en prijsmodelmanagement: Waar verdient u geld mee? Eenmalige verkopen, abonnementen, uitlenen, verhuren, nog anders?
  • ICT Hosting en beheer: waar draait uw webshop? Worden er regelmatig back-ups gemaakt, is een automatische failover ingeregeld, is high-availability een requirement?

Gebruikte technologie

Magento, WooCommerce, WordPress, MySQL, SymfonyPHP, AngularJS, WebRTC, Yii PHP

Cases

20Frogs, Sabon