Wie werken er bij ons op kantoor? Wat is hun favoriete lunch? Hoe gaan ze om met Covid-19 en, het allerbelangrijkst, wat is hun lievelingsbiertje tijdens de vrijdagmiddagborrel? 3WebApps stelt zich voor! Vandaag Tomas, Magento Developer bij 3WebApps.

Ha Tomas! Vertel, wat doe je bij 3WebApps?
Rond m’n tweede jaar op de Haagsche Hogeschool waar ik de opleiding Software Engineering volgde, kreeg ik de kans om binnen 3WebApps mijn eerste relevante werkervaring op te doen. Inmiddels heb ik hier mijn studie kunnen afronden en ben ik nog steeds werkzaam als developer.

Zeker nu we allemaal thuiswerken, is pauze nemen erg belangrijk. Wat doe jij in je pauze?
Momenteel woon ik in hartje Rotterdam, in de buurt van station Blaak. Hierdoor is het niet ver lopen van de Maas en loop ik in mijn pauze graag een rondje even langs het water en weer terug naar huis.

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert?
Mijn eerste werkdag, ik stapte namelijk in een nieuwe wereld. Voordat ik aan mijn opleiding begon werkte ik voornamelijk in de horeca. Het was best een grote omschakeling om voortaan mee te werken aan webshops en überhaupt op kantoor te werken. Nu een paar jaar later ben ik blij dat ik die keuze heb gemaakt, ik heb bijvoorbeeld meer uitdaging en de dagen vliegen hierdoor voorbij.

Wat is je lievelingslunch?
Tosti ham/kaas

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd?
Vaak zijn er binnen 3WebApps projecten die maanden kunnen lopen, waarbij bijvoorbeeld een nieuwe frontend gebouwd moet worden. Zulke langlopende projecten brengen uiteraard vaak uitdagingen met zich mee, niet alleen op het gebied van realiseren maar ook beheersen. Op beide gebieden zitten voor mij vaak leerzame momenten bij.

Wat is je droomvakantiebestemming?
Ik was erg onder de indruk van Japan, je komt eigenlijk op een andere planeet terecht. Dat waren drie leuke weken, vooral indrukwekkend om te zien hoe respectvol mensen met elkaar omgaan, hoe schoon en veilig het ook is. Maar als droomvakantie lijkt het mij ook leuk om ergens walvissen te zien, dat zou m’n vriendin ook zeker kunnen waarden.

Wat is je ochtendritueel?
Zorgen dat Bowie en Kip (dat zijn de katten) eten krijgen, vervolgens douchen, ontbijten en een koffie.

Hoeveel kopjes koffie drink je per dag?
Minimaal drie

Stel, je bent jarig en we werken weer op kantoor: wat deel je uit?
Verschillende losse punten taart van Koekela. De cheesecake kan ik erg aanraden.

Wat zou je de komende tijd nog willen leren?
Ik wil me verder ontwikkelen op het gebied van development, al zal de nadruk niet alleen maar daar liggen. Het combineren van contact met de opdrachtgevers vind ik prettig werken en ook voldoening geven, het is bijvoorbeeld mooi om te zien als je merkt dat het vertrouwen groeit op basis van de resultaten die je samen boekt. Mensen aarzelen hierdoor minder snel om weer hulp te vragen bij het verbeteren van zijn of haar webshop.