Overstappen naar Magento 2

Ben je nog geen gebruiker van Magento 2 en overweeg je om over te stappen? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over overstappen naar Magento 2. Voordat je deze beslissing maakt, is het belangrijk je goed te informeren over al je opties. Magento biedt een all-in-one oplossing voor webshops van elke branche. Laat je leiden door e-commerce professionals en bied je klanten een unieke ervaring.

Onze aanpak

Kennismaking

Met onze webshopervaring en jouw zakelijk inzicht maken we een inschatting van de kosten en baten van jouw webshop. Je krijgt een vast contactpersoon die je begeleidt bij het hele bouw- en onderhoudsproces.

Koersbepaling

Grofweg kan je twee kanten op met een overstap van Shopify naar Magento. Kies je ervoor om je vormgeving en instellingen mee te nemen naar Magento of wil je een frisse start? Omdat Magento  gebruik maakt van een andere structuur Shopify, moeten alle elementen van jouw webshop zorgvuldig worden geïnventariseerd en overgebracht. 

Bouwfase

Nadat je de koers voor de Magento migratie hebt bepaald, gaat ons team van Magento experts aan de slag. We maken tickets aan in Jira, ons Scrum-systeem waar jij ten alle tijde het overzicht bewaart. Per ticket wordt een tijdsinschatting gegeven waar jij akkoord mee kan gaan. Let op dat het bij een migratie niet alleen gaat om een update, maar een verhuizing van je hele webshop naar een nieuwe structuur. Dit moet worden meegenomen in de planning. Migreren doen we eerst in een stagingomgeving. Dit geeft ons de ruimte om na testrondes wijzigingen te maken.

Staging testfase

Ons testteam gaat aan de slag om de functionaliteit van jouw nieuwe webshop te testen. Zijn er nog aandachtspunten? Dan hebben we nu de mogelijkheid om hiernaar te kijken en oplossingen aan te dragen. 

Livegang & beheerfase

Als alles goed werkt op staging gaat jouw webshop live. Na de livegang blijven wij je op basis van een heldere Service Level Agreement (SLA) steunen met onze supersupport. Vanaf nu beheer je zelf je Magento 2 webshop. Dankzij de PageBuilder ben je bijvoorbeeld in staat zelf content te wijzigen en vorm te geven. Ook het beheren van producten kan je zelf. Mocht je er toch niet uitkomen, dan staan wij natuurlijk voor je klaar. 

Overstappen naar Magento 2

Wil je overstappen naar Magento 2, dan zijn er verschillende situaties waarin jij je bevindt.

Heb je een gaaf idee of een bedrijf dat inmiddels toe is aan online presence? Dan is het tijd om je eigen webshop te laten bouwen. De mogelijkheden zijn enorm – dat maakt het proces zowel leuk als ingewikkeld. Wij hebben de expertise en inspiratie in huis om jouw visie werkelijkheid te maken.

> Een nieuwe webshop bouwen

Overstappen van Magento 1 naar Magento 2 noemen we ‘migreren’. In juni 2020 ging Magento 1 end of life. Hiermee stopten de officiële veiligheidspatches en -updates vanuit Adobe. Magento 2 is dus een stuk veiliger. Met Magento 2 ben je zeker van veiligheidspatches en -updates, kortere laadtijden, mogelijkheden tot contentpersonalisatie, modernere thema’s en responsive web design.

> Alles over migreren van Magento 1 naar 2

Shopify is prima e-commercesoftware voor beginnende ondernemers. Ben je echter hard aan het doorgroeien en wil je de internationale markt op. Dan is het tijd voor Magento, de e-commercesoftware voor professionals.

> Alles over overstappen van Shopify naar Magento

Shopware is een grote opkomer in de e-commercemarkt, maar loopt toch nog achter bij het stabiele en krachtige Magento. Met Magento geniet je van een all-in-one pakket dat volledig naar wens aan te passen en uit te breiden is. De B2B-feature is veel sterker dan bij Shopware en maakt het mogelijk om met een Magento shop tot wel 150 stores te ontwikkelen, waarbij specifieke klantafspraken worden meegenomen.

> Alles over overstappen van Shopware naar Magento

Waar Lightspeed en Magento het meest in verschillen, is de basisstructuur. Magento is Open Source en kost in beginsel niks. Je betaalt alleen voor developmentwerk, hosting en onderhoud. Lightspeed is een SaaS-oplossing, wat betekent dat je abonnementsgeld betaald. Je bent hiermee dus afhankelijk van de kaders die Lightspeed je stelt. Zo is het aantal producten dat je mag toevoegen afhankelijk van de abonnementsvorm, is het aantal extensies bij Lightspeed beperkt en kan je je webshop niet helemaal naar wens aanpassen.

Wil je overstappen van een andere hier niet genoemde e-commercesoftware naar Magento en weet je niet waar je goed aan doet? Neem dan even contact met ons op. Wij hebben we experts in huis die jou in een vrijblijvend gesprek advies geven over de beste keuzes in jouw situatie.

Wat is Magento?

Magento is een e-commercesoftware van Adobe en kent twee varianten: Magento Open Source en Adobe Commerce. Van beide varianten is versie 1 in juni 2020 end of life gegaan. Dit betekent dat er vanuit Adobe geen nieuwe veiligheidspatches en -updates meer komen.

Magento Open Source en Adobe Commerce: de verschillen

Het grootste verschil tussen Open Source en Commerce is dat de code van Open Source vrij verkrijgbaar is. Developers kunnen dus from scratch een webshop opbouwen en helemaal naar wens aanpassen. In de Magento Community kunnen developers elkaar tips geven en inspireren. Met Adobe Commerce neem je een standaardpakket af waarbij een aantal functionaliteiten zijn geïntegreerd. Als Adobe Commerce-klant geniet je van meer opties binnen je webshop en de uitstekende klantenservice van Adobe zelf. Vanzelfsprekend zit hier ook een groter prijskaartje aan vast en betaal je aan Adobe een instapprijs. Heb je een kleiner tot middelgroot bedrijf dat je online wilt vertegenwoordigen, dan is Open Source geschikt. Merk je dat je webshop uit zijn voegen groeit, bedien je meerdere internationale markten of maak je gebruik van complexe logistieke processen? Dan is Adobe Commerce misschien een betere optie.

Of je nou kiest voor Magento Open Source of Adobe Commerce – als e-commerce professionals hebben wij alles in huis om jou nét dat extra stukje service te bieden.

Meer weten over overstappen naar Magento 2?

Overstappen naar Magento 2
LENA, een van onze Magento 2 cases

Waarom Magento?

Magento is een schaalbare, toekomstvaste en conversieverhogende e-commercesoftware. Met Magento ben je in staat om jouw visie precies vorm te geven zoals jij dat wil. Je hebt keuze uit duizenden thema’s die altijd kunnen worden gecustomized door onze developers, extensies (die wij ook zelf bouwen) en functionaliteiten. Vooral voor de B2B-markt is Magento een krachtpatser. Met een capaciteit tot wel 150 shops te bouwen en klantspecifieke regels toe te passen, heb je aan Magento een stabiele e-commercesoftware die met je meegroeit.

Met Magento 2 heeft Adobe een boel verbeterd voor webshopeigenaren. Bijvoorbeeld het bestelproces: als klant doorloop je nu maar twee stappen om af te rekenen. Een naadloos werkende check-out is essentieel als het gaat om conversie. Daarnaast zijn Magento 2 webshops een stuk sneller, wat niet alleen goed is voor de gebruikerservaring, maar ook SEO-scores. Ook het responsive web design van Magento 2 en mogelijkheid om met de Page Builder pagina’s zelf naar wens vorm te geven, zorgen voor betere Google-scores.

Voordelen Magento 2

Niet gevonden wat je zocht?