Je hebt je succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Betaalplatform voor Magento 2

Betaalplatform voor Magento 2 – Podcast

Je bent op zoek naar een betaalplatform voor Magento 2? Dan is de kans groot dat je Adyen al een keer bent tegengekomen. Afgelopen week spraken we met Brian Mapley, Head of Mid-Market UK Sales bij Adyen, en Guido Jansen van Dutchento. Hoe gaat Adyen, een Nederlands betaalplatform met een beurswaarde van meer dan 40 miljard euro (meer dan ING en ABN Amro sámen), om met Corona? Wat is de impact van payments op je conversieratio en hoe integreer je Adyen in je Magento 2 webshop? We zochten het uit in een nieuwe Dutchento-podcast!

 

 

Vouwfietsen en vouwmobieltjes

Een van de grootste onderwerpen besproken in de podcast is de Brompton-case. Brompton is een fietsmerk uit Engeland en verkoopt opvouwbare fietsen. De omzet van deze fietsen verdubbelde tijdens de Corona-pandemie. Een spannende koers voor Adyen, het gekozen betaalsysteem van het fietsenmerk. Vooral in Azië schoot de vraag naar Brompton-vouwfietsen door het plafond. Een van de belangrijkste dingen waar je als webshopeigenaar op moet letten als je zaken doet in het buitenland, is het aanbieden van lokale betaalmethoden. Waar klanten in Nederland blij zijn met iDeal, sla je daarmee natuurlijk finaal de plank mis in Azië.

Een andere ontwikkeling waarmee Adyen wordt geconfronteerd, is de enorme stijging in mobiele aankopen. Niet alleen kopen we steeds meer online, we gebruiken hier ook steeds vaker onze mobieltjes voor. Zeker met de ontwikkeling van smartwatches en vouwbare smartphones moet je als webshopeigenaar niet alleen goed overwegen hoe je je producten goed weergeeft, maar ook hoe je je klanten een goede gebruikerservaring biedt. Brian Mapley ziet dat een one-click transaction (waarbij de klant via één pagina kan afrekenen) in dit licht onmisbaar is: “You want the proces to become as nice and easy as possible for the customer. You want something like a one-click transaction or tokenization. The beauty about tokenization is that when you log in with a merchant again [a webshop where you’ve previously ordered], your card details will be automatically filled in.”

 

Vouwbare smartphone

 

Wat is een betaalplatform?

Een betaalplatform zorgt ervoor dat klanten via verschillende betaalmethodes (bijvoorbeeld creditcard, betaalkaart en achteraf betalen) producten in een webshop kunnen bestellen. Naast Adyen is PayPal een goed voorbeeld van een betaalplatform. Betaalplatformen fungeren als tussenpersoon tussen de webshopeigenaar en de klant. Met Adyen kunnen webshopeigenaren betalingen uit verschillende verkoopkanalen accepteren in één systeem zodat ze zowel online, op mobiele apparaten en in de winkel de omzet kunnen vergroten.

Door met een betaalplatform te werken, zorg je ervoor dat je klanten via verschillende betaalmethodes kunnen betalen. Je kan je voorstellen dat dit goed is voor conversies: als je bij een webshop lekker vertrouwd kan betalen via je ING-app, doe je dat misschien sneller dan wanneer je alleen met een creditcard kan afrekenen.

 

Adyen voor Magento 2

Adyen is een prima betaalplatform voor Magento 2. Niet alleen bied je je klanten hiermee alle mogelijke betaalmethodes aan, maar krijg je ook diepgaande klantinzichten en kan je aan de slag met fraudepreventie en conversieoptimalisatie. Ook bepaal je zelf wanneer tijdens het afrekenproces een betaling wordt vastgelegd en, niet heel onbelangrijk, maak je het mogelijk voor je klanten om een bestelling te annuleren waardoor ze hun geld terugkrijgen. Het enige nadeel aan Adyen is de complexiteit van het platform. Ben je een kleine ondernemer die niet in het buitenland actief is en niet alle betaalmogelijkheden die er bestaan hoeft aan te bieden? Dan zijn Mollie en MultiSafePay ook goede opties. Ben je dit wel? Dan loont het zeker om de mogelijkheden van Adyen eens verder te verkennen.

Heb jij advies nodig over de betaalmogelijkheden in jouw webshop?

Related Posts

Gerelateerd: