Je hebt je succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Magento hulp Den Haag

Hoe maak je een hybride strategie voor je Magento-webshop?

Webwinkeliers hebben veel aan prijsvergelijkers (bijv. Vergelijk, Tweakers, FashionChick. LeGuide, Google Shopping)  en e-marketplaces (bijv. Bol, Beslist, eBay) om hun spullen aan de man te brengen. Veel webwinkels kiezen voor een hybride strategie voor hun Magento-webshop: zowel via een eigen webshop als via prijsvergelijkers en e-marketplaces.

Deze hybride strategie levert veel voordelen op, het is het beste van twee werelden. Zowel de vertrouwdheid en verkoopmarge van je eigen webshop, als het marktbereik en adherentiegebied van de prijsvergelijkers en marketplaces. Met de hybride strategie kan met een goed productaanbod een groot arsenaal aan potentiële klanten gevonden worden. Maar hiervoor heb je wel een technische en organisatorische inrichting nodig.

Kortom: je redt het niet met het alleen de wens om deze hybride strategie te volgen. Je moet het ook kunnen uitvoeren.

Hoe maak je een hybride strategie voor je Magento-webshop?

Er zijn diverse mogelijkheden om een productenlijst te pushen naar een webshop, marketplace of prijsvergelijker. Het meest voor de hand liggende middel is om het gehele of gedeeltelijke productaanbod regelmatig – via een speciaal daarvoor bestemd pakket – aan te bieden bij de gewenste website. Dan staat het vervolgens online en dan kunnen de klanten komen. Orders worden dan afgehandeld alsof ze uit één bron komen. Volledig transparant voor de webwinkel. Het liefst ook nog gekoppeld aan de boekhouding en aan de transporteur, zodat die ook automatisch worden ingelicht en up-to-date gehouden.

Maar dan: er komen nogal eens nieuwe prijsvergelijkers (bijv. Pinterest, Etsy, Facebook) en e-marketplaces (bijv. Amazon NL) bij.  Tot overmaat van ramp wijzigen sommigen ook wel eens hun interface. Dit terwijl het devies voor veel (web-)winkels is: zorg voor stabiliteit in de bedrijfsvoering. Verander alleen nodige dingen en laat staan wat goed werkt. Maar als je door deze prijsvergelijkers en e-marketplaces wordt gedwongen om te veranderen, dan is dat een mogelijke irritatiefactor. En wellicht kost dat ook nog eens veel geld.

Wij kunnen u helpen om een goede koers te varen, die ook nog eens een goede business case heeft. Laat ons weten als u stappen wilt maken!

Related Posts

Gerelateerd:

[carousel-horizontal-posts-content-slider]