Dutchento-podcast: Fake webshops

Inhoudsopgave

Hoe spot je een fake webshop, en wat zorgt ervoor dat jouw webshop wel betrouwbaar oogt? Onze Sander de Graaf bespreekt met Guido Jansen en Sander Mangel in de nieuwe Dutchento-podcast best practices voor webshops en wat te doen als je zelf met een fake webshop te maken hebt. Want zeker sinds de Corona-pandemie schieten de nep webshops als paddenstoelen uit de grond. Kijk bijvoorbeeld maar een naar deze lijst met nep webshops. Natuurlijk, opgelicht worden door een webshop is vervelend voor jou als klant. Maar heb je wel eens over de andere kant van het verhaal nagedacht, namelijk het als webshop op een lijst met nep webshops staan? Precies daarom is dit onderwerp óók relevant voor e-commerceondernemers: hoe zorg je ervoor dat jouw webshop betrouwbaar overkomt?

Lokaliseren

Neem bijvoorbeeld de grote blunder van eBay in Japan. Zonder zich al te goed te hebben ingelezen in de gewoontes van Japanse betaalwijzen, stelden ze in dat klanten alleen met creditkaart konden betalen. Niet slim, want betalen met creditkaart is in Japan hoogst ongebruikelijk. Zoiets wekt natuurlijk argwaan op bij de bevolking en binnen no-time flopte het uitstapje van eBay naar de Japanse markt. Een veel voorkomend fenomeen bij webshops is dan ook het niet goed aanpassen van een webshop aan de gebruiken van een ander land bij uitbreiding. Kromme zinnen, gekke betaalmethodes, bezorgdiensten waar je nog nooit van hebt gehoord: allemaal laten ze alarmbellen afgaan bij je klanten. Als je internationaal de markt op gaat, komt er meer bij kijken dan Google Translate.

Betrouwbaarheid

Niet alleen zijn fake webshops trouwens in staat om klanten op te lichten – ook webshops kunnen nadelen ondervinden van deze malafide handelspartijen. Als webshopeigenaar is het belangrijk dat je in de gaten houdt wat er online met je producten gebeurt. Het is voor een oplichter namelijk kinderlijk makkelijk om afbeeldingen van jouw producten op te slaan en vervolgens zelf aan zijn catalogus toe te voegen voor veel lagere prijzen. Al helemaal als je in het bezit bent van een goedgevestigde webshop is het uitkijken geblazen voor nepperts: webshops van grote merken worden maar al te vaak nagemaakt. Op die manier kan je slechte recensies oplopen door iets waar je helemaal geen invloed op hebt. De enige stap die je dan nog kan zetten, is aangifte doen bij de politie.

Luister nu de Dutchento-podcast voor deze en een heleboel andere voorbeelden van en tips voor een betrouwbare webshop!

Luister deze Dutchento-podcast

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je een vraag of opmerking? We zijn benieuwd!

Bel ons op 085 0123400

📅 Cursus e-commerce manager Magento 2

Hoe stel je eigenlijk kortingscodes in? Leer in twee dagen hoe je een Magento 2 webshop goed uitrolt en beheert. Voor iedereen die bij een (r)etailbedrijf werkt met een Magento platform. Praktische kennis die je direct kan toepassen.

📰 Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over Magento 2.

💡 Leer 3WebApps kennen

3WebApps bouwt, onderhoudt en optimaliseert Magento 2 webshops. Onze webshops zijn snel, krachtig en veilig, en worden gebouwd door e-commerce professionals met jarenlange ervaring.

✅ SEO analyse voor Magento webshops

Technische SEO instellingen in Magento schrikken veel webshopeigenaren af. Nergens voor nodig! Onze e-commerce professionals weten precies welke instellingen in jouw Magento webshop belangrijk zijn voor SEO-resultaten. 

Vanaf 249.-

Recente posts

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over Magento 2 en handige tips.

Nieuwsbrief Magento 2