Je hebt je succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief!

3WebApps stelt zich voor

3WebApps stelt zich voor: Laura

Wie werken er bij ons op kantoor? Wat is hun favoriete lunch? Hoe gaan ze om met Covid-19 en, het allerbelangrijkst, wat is hun lievelingsbiertje tijdens de vrijdagmiddagborrel bij Kompaan? 3WebApps stelt zich voor! Vandaag Laura, SEO Specialist bij 3WebApps.

 

3WebApps stelt zich voor: Laura

 

Hey Laura! Jij bent als een van de weinigen in ons team géén Magento developer. Wat heb je gedaan voordat je hier kwam?

Heel eerlijk gezegd heb ik me nooit specifiek geïnteresseerd in e-commerce. Ik deed twee jaar geleden een master Film- en televisiewetenschappen. Om de weg naar 3WebApps nog ingewikkelder te maken: precies een jaar geleden stond ik nog met mijn handen in emmers kippenvoer en jaste ik rode bieten uit de grond. Ik werkte acht maanden in Duitsland op een boerderij met vierhonderd kippen. Die waren allemaal heel gezellig, maar toch bleef schrijven en onderzoeken me trekken. Bij terugkomst in Den Haag viel mijn oog op een vacature bij 3WebApps. Ik hou ervan nieuwe dingen te leren, dus waarom niet, dacht ik. Is dat even goed uitgepakt!

 

Wat doe je liever in je pauze: darten, kletsen of een rondje lopen?

Ik vind het lastig om stil te zijn in de pauze, dus verwacht zeker veel kletspraat van mijn kant. Lopen doe ik ook altijd, zelfs in weer en wind.

 

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert?

Dat moet de strategiedag van een paar weken terug zijn! Toen vergaderden we op een hele mooie locatie over de koers van het bedrijf. Vlakbij kantoor, direct aan het water, 25℃ én een driegangendiner als afsluiting. Door het Corona-virus schieten de teamuitjes erbij in, maar op deze manier werd een vergaderdag toch speciaal gemaakt.

 

Wat is je favoriete biertje bij Kompaan?

De Handlanger, ik ben gek op IPA’s.

 

Neem je zelf je lunch mee, of ga je naar het café beneden?

Ik neem altijd zelf lunch mee. Meestal wat we thuis overhouden van het avondeten.

 

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd?

Ons onderzoek voor Twinkle-100, dé onderzoeksuitgave over e-commerce in Nederland. Voor de tweede keer op rij mocht 3WebApps informatie aanleveren over de e-commerceplatformen, contentmanagementsystemen en hostingnetwerken van de 250 beste webshops van Nederland. Ik heb geen IT-achtergrond: tijdens dit onderzoek kreeg ik veel tips and tricks over hoe je veel te weten kan komen over websites.

 

Ga je dit jaar nog op vakantie? Zo ja, waarheen?

Ik was deze zomer een week in Frankrijk en hoop deze winter naar Duitsland te gaan. Inderdaad, naar die kippen.

 

Wat is je ochtendritueel?

Om echt wakker te worden, heb ik tijd nodig. Daarom gaat mijn wekker altijd wat ‘te vroeg’. Ontbijt varieert, maar er zit altijd pindakaas in of op. Als ik op kantoor werk, ga ik altijd met de fiets.

 

Hoe heb jij werken tijdens Covid-19 ervaren? Wat zijn de voordelen van deze periode geweest voor jou?

Ik vind thuiswerken eigenlijk helemaal niet zo erg. Met het team doen we twee keer per dag een meeting, zodat we elkaar niet uit het oog verliezen. En je hebt tussendoor tijd een wasje te draaien of boodschappen te doen. Toch kijk ik er, net als de rest, weer heel erg naar uit mijn collega’s wat meer ‘in het echt’ te zien.

 

Hoeveel kopjes koffie drink je per dag?

Alhoewel sommigen het niet eens koffie zouden noemen: ik drink twee koppen décafkoffie per dag. Met geschuimde melk, alsjeblieft.

 

Als je jarig bent, wat deel je dan uit op kantoor?

Appeltaart met slagroom.

 

Waar wil je je de komende tijd nog in ontwikkelen?

De technische kant van websites. Gelukkig heb ik een heel team aan developers om me heen 😉

Related Posts

Gerelateerd: