Wie werken er bij ons op kantoor? Wat is hun favoriete lunch? Hoe gaan ze om met Covid-19 en, het allerbelangrijkst, wat is hun lievelingsbiertje tijdens de vrijdagmiddagborrel bij Kompaan? 3WebApps stelt zich voor! Vandaag Stanley, Magento Developer bij 3WebApps.

3WebApps stelt zich voor Stanley

Hey Stanley! Vertel, wat doe je bij 3WebApps?
Ik ben Magento Developer, dus de technische man die ervoor zorgt dat de wensen van onze klanten voor hun webshops worden gerealiseerd. Hiervóór werkte ik voor een ander bedrijf, ook als webshopdeveloper. Sander (oprichter 3WebApps, red.) gaf daar advies en hielp wel eens mee met projecten. Dat bedrijf zou gaan stoppen met Magento, dus heb ik toen bij 3WebApps gesolliciteerd.

Wat doe je liever in je pauze: darten, kletsen of een rondje lopen?
Kletsen en een rondje lopen, want dat is gezellig!

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert?
Lastig, eigenlijk zijn we elke dag druk met verschillende projecten en problemen, en ik vind het daarom moeilijk om er één uit te pikken. Om de volgende dag weer fris te kunnen beginnen, probeer ik ’s avonds zoveel mogelijk mijn hoofd leeg te maken. Misschien dat ik me daarom geen specifieke werkdag herinner…

Wat is je favoriete biertje bij Kompaan?
In het begin dronk ik altijd Kameraad, maar nu is Bondgenoot mijn favoriet.

Neem je zelf je lunch mee, of ga je naar het café beneden?
Meestal neem ik mijn eigen lunch mee. Als ik een keer geen brood in huis heb, of gewoon geen zin heb om iets te maken, ga ik naar het café beneden.

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd?
Ik leer van elk project wel veel, maar waar ik tot nu toe het meest van leer is een project waar ik in bijspring. Dit betekent dat ik zonder uitleg moet leren hoe het project in elkaar zit. Als ik ergens niet uitkom, hou ik ervan eerst zelf onderzoek te doen. Wat mij betreft is dat de beste manier om te leren.

Ga je dit jaar nog op vakantie?
Covid-19 heeft nogal wat roet in het eten gegooid, maar een week of twee in Nederland vakantie vieren vind ik ook best. Ik hoef niet elk jaar naar een ander land te gaan.

Wat is je ochtendritueel?
Heel simpel: opstaan, opfrissen en klaarmaken voor werk.

Hoe heb jij werken tijdens Covid-19 ervaren? Wat zijn de voordelen van deze periode geweest voor jou?
Het grootste voordeel is dat ik mijn computer thuis kan gebruiken. Ik merk dat ik thuis veel sneller werk dan op kantoor. Daarnaast bespaart het thuiswerken ook veel reistijd. Zo hou je na werk wat meer tijd over om iets voor jezelf te doen.

Hoeveel kopjes koffie drink je per dag?
Op kantoor drink ik iets teveel koffie, minimaal vier kopjes. Thuis drink ik er maar twee.

Als je jarig bent, wat deel je dan uit op kantoor?
Meestal gebak, maar als ik tijd heb, maak ik sushi voor de liefhebbers.

Wat zou je de komende tijd nog willen leren?
Ik vind wat ik momenteel doe erg leuk en daar zou me daar graag verder in verdiepen. Toch is er nog een onderdeel binnen Magento 2 dat ik lastig vind: Knockout JS. De checkout van Magento 2 is bijna helemaal in Knockout JS gebouwd, en het valt me op dat ik nog niet veel weet van deze combinatie. Hier wil ik zeker nog veel over leren.