In 6 jaar tijd groeide Jordan Eisenburger van Junior Front-end Developer uit naar een PWA Expert, en start hij nu bij Adobe. Wat drijft hem en hoe hielp zichtbaarheid in de community bij het landen van deze baan? Sander Mangel en onze eigen Sander de Graaf gaan in gesprek!

 

Grafisch lyceum

Jordan begon aan het Grafisch Lyceum in Utrecht, studeerde daar Interactieve Vormgeving. Daarna door naar Experius, toen der tijd een kleine club e-commercespecialisten, als Junior Front-end Developer. Des te langer Jordan met Magento werkte, des te groter werd zijn haat/liefde-verhouding met het e-commerceplatform. PWA Studio deed zijn intrede en al gauw stapte hij in; sterker nog, de Junior Developer wilde PWA-projecten gaan bouwen. “Als er klanten voor zijn,” opperde zijn toenmalige werkgever. Jordan spendeerde hierop volgend een paar maanden lang iedere ochtend tussen 07.00 en 09.00 uur aan PWA Studio en React. Hij leerde het ecosysteem, zette een basis neer en verkocht zo het eerste PWA-project aan een klant.

 

Zetlen

Toeval wil dat James Zetlin, Senior Front-End Architect bij Adobe, gedurende deze periode ‘in de buurt’ in Duitsland was en aanbood een kop koffie te komen drinken. Jordan liep een dag lang met hem mee: “Die gast is niet normaal; wat hij allemaal aan code uit z’n mouw tovert.” Zetlen bood Jordan een positie aan als PWA Studio Maintainer. Sindsdien is hij druk in de weer met het onderhouden van de PWA Studio Community. Na zes jaar werken bij Experius besloot hij dan ook: nu is het tijd voor een nieuwe stap.

Blijft Jordan aanwezig in de PWA Studio Community? Of heeft Adobe andere plannen?