Sander Mangel, Guido Jansen en onze Sander de Graaf wisselen ervaringen en tips uit in de Dutchento-podcast. Deze keer de vraag: welke projecten passen bij Magento 2?

 

Geldmachine

Magento 2 is duidelijk complexer dan Magento 1. Waar je met Magento 1 nog snel wat voor shop dan ook opzette, moet je bij Magento 2 goed beslagen ten ijs komen. Volgens Sander Mangel is één ding onmisbaar: een goed team inclusief projectmanager, tester en fullstackers (specialisten met kennis van de front-end én back-end). Je hebt het standaard over drie à vier medewerkers die je minimaal op een project wilt hebben. Een beetje project loopt dus al snel in de cijfers. Je kijkt dan dus naar merchants die een omzet van een miljoen of meer per jaar hebben die écht baat hebben bij een Magento 2-project.

 

Agencies

Door de End of Life (EOL) van Magento 1 en de overname van Magento door Adobe zie je ook dat steeds meer agencies samenvoegen om grote merchants te kunnen ondersteunen. Webshops willen tegenwoordig vaak het hele Adobe-pakket en er moet al gauw een PIM-systeem en Magento order system aan het project worden gehangen. Wil je dit als agency kunnen bijbenen, moet je voldoende teamcapaciteit hebben. Je kan je zelfs afvragen of het nog wel zin heeft om voor een kleine merchant een Magento 2-project op te tuigen, stelt Sander Mangel, als ze maar 10% van de functionaliteit gebruiken.

 

Concurrentie versus innovatie

Aan de onderkant van de markt zie je steeds meer shops ontstaan die zijn gebouwd met een editor waar geen codeerwerk voor nodig is. Als Magento-agency heeft het weinig zin om je op shops van kleinere omvang te richten als er zulke gebruiksvriendelijke platformen beschikbaar zijn. Guido: “Met een Magento-oplossing ga je het hier niet meer winnen.” Extra interessant daardoor zijn de grote, complexe projecten waarbij de klant integraties nodig heeft die niet zomaar uit een marketplace kan trekken. Innovatie wordt hierdoor moeilijker voor kleine merchants. Sander Mangel legt uit: “Als kleine merchant ben je gedwongen om een SaaS-oplossing te gebruiken. Magento is te duur geworden.”

Dit en meer hoor je in de Dutchento-podcast!