Je hebt je succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Duchento-podcast werving en selectie

Dutchento-podcast: Werving en selectie

Werknemers aannemen… het is een kunst opzicht. Werving en selectie is altijd een uitdaging. Want waar let je nou het beste op? Harde skills, of meer ‘cultural fit’? Sander Mangel, Guido Jansen en onze Sander de Graaf wisselen ervaringen en tips uit in de Dutchento-podcast.

 

Johan Cruijff-strategie

Bij 3WebApps loopt heel wat jong vlees rond. Dat is geen toeval: “Op de lange termijn investeren wij in jonge talenten. We noemen dat de Johan Cruijff-strategie. Jonge mensen kan je drillen en vormen. Daarom hebben we ook altijd plek voor twee stagiairs. Zo kunnen we goed bepalen of het gaat werken. Doorgroeipercentage is hoog bij ons: zo rond de 80%. Daar zijn we trots op,” stelt Sander de Graaf.

Belangrijk natuurlijk ook: wanneer wordt een jong persoon declarabel? Onze teams zijn altijd een mix van beginners en ervaren werknemers. Zo is de learning curve hoog en brengen ze geld binnen. Grofweg zijn er drie pijlers waarin we onze werknemers proberen te ontwikkelen: e-commerce, flexibiliteit en Magento. Wat ze zelf moeten meebrengen zijn de juiste karaktertrekken. Enthousiasme, discipline, leergierigheid – allemaal dingen die je een heel eind gaan brengen.

 

Intercultureel

Bij het aannemen van nieuw personeel komt je vaak ook verschillende culturen tegen. Misschien wonen ze zelfs wel in het buitenland en is de hele sollicitatieprocedure cross-border. Guido: “Als eerste probeer je erachter te komen: hoe gaan we met deze persoon communiceren (ook in termen van online kanalen)? Past hij in het team? Hoe gaat hij of zij met opdrachten om? Een goede manier om hier achter te komen, is door sollicitanten een opdracht te geven. Zo zie je hoe ze in de praktijk functioneren.”

3WebApps is een multicultureel bureau. Met name de Corona-maatregelen, het vanuit huis moeten werken, leggen veel cultuurverschillen bloot, vindt Sander de Graaf: “Bijna alles wat vóór Corona automatisch ging, moet je nu handmatig regelen. Maar kan je ‘cultuur’ wel regelen? Als je allemaal bij elkaar op kantoor zit, gaat dat vrijwel automatisch.” Neem bijvoorbeeld afspraken maken over projecten: op kantoor loop je makkelijk naar een collega toe, thuis moet je een duidelijk bericht via Slack of ander online kanaal schrijven.

 

Dit en meer hoor je in de Dutchento-podcast!

Related Posts

Gerelateerd: