Op 28 november 2022 is Adobe Magento 2.4.3 EOL (End of Life). Dit betekent dat er voor deze versie vanuit Adobe geen updates en patches worden uitgebracht. Versie 2.4.3 werd 4 augustus 2021 geïntroduceerd en bracht toen der tijd meer dan 370 codeverbeteringen en 33 securityoplossingen met zich mee. Een van de grootste aanpassingen voor webshopeigenaars moet wel de Page Builder zijn geweest, een tool waarmee je eenvoudig contentpagina’s bouwt, aanpast en onderhoudt. Op die manier ben je als eigenaar niet meer afhankelijk van development als je even snel content wil aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het veranderen van een bannerafbeelding op de homepage, het toevoegen van tekst of het maken van productsliders.

Heb je een Magento webshop en wil je onafhankelijk content kunnen aanpassen met de Page Builder?

Adobe Magento 2.4.3 EOL

Het is belangrijk dat jouw Magento webshop altijd op de laatste versie draait (of op z’n minst op een versie waarvoor vanuit Adobe nog updates en patches worden uitgegeven). Als dit niet het geval is, dan geef je hackers vrij spel om proberen binnen te komen. Klantgegevens zijn in zulke gevallen vaak het doelwit. Wij zorgen er altijd voor dat onze klanten op de laatste versie van Magento draaien en dat Adobe-patches direct worden geïnstalleerd.


Draait je webshop al op de laatste Magento-versie en ben je benieuwd naar andere manieren om je webshop veilig te houden? Lees dan eens onze blog met 17 tips voor een veilige webshop.