Je hebt je succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Magento ervaring

Magento Open Source ervaring: Douwe van Arcobel

Dat wij van 3WebApps pleiten voor Magento is natuurlijk een open deur. Maar wat is de Magento Open Source-ervaring van onze klanten eigenlijk? Wat zijn hoe favoriete features en hoe zien ze de toekomst van hun webshop? Aan de beurt is Douwe van Arcobel: “Open Source betekent niet automatisch ‘goedkoop’.”

Hey Douwe! We gaan het hebben over jouw Magento Open Source ervaring. Vertel, hoe lang maken jullie gebruik van Magento?

Sinds 2009 maken we gebruik van Magento 1. In 2017 maakten we de overstap naar Magento 2.

 

Slim! Ondersteuning voor Magento 1 liep namelijk in juni 2020 af. Heb je hiervóór eigenlijk gebruik gemaakt van een ander systeem?

We gebruikten ooit WordPress, maar omdat dat geen ecommerce-systeem is, loop je als webshop al snel vast.

 

Waarom heb je gekozen voor Magento?

In 2009 werden we gewezen op Magento: ze begonnen toen net een leidende positie in te nemen. Overtuigend voor ons was uiteindelijk het bestaan van een Open Source-variant (Magento Community, red.). Ook handig: er werden steeds meer bedrijven actief die templates konden bouwen, zoals 3WebApps.

 

Wat is jouw favoriete feature van je webshop?

De koppeling met Exact Globe, een financiële en ERP-software. Hiermee kunnen we bedrijfsprocessen integreren met financiële administratie.

 

Zou je Magento aanraden op basis van je Magento Open Source ervaring?

Zeker, maar wel duidelijk erbij benoemen dat Open Source niet automatisch ‘goedkoop’ betekent. Je moet vooraf exact bepalen wat voor aanpassing je wenst. Doe je dit niet, dan loopt de teller snel op en betaal je onnodig veel geld.

 

Heb je nog toekomstplannen voor je webshop?

We willen graag het inlogportal voor onze klanten verbeteren en overzichtelijker maken. 3WebApps adviseert ons hierin met een SiteScan: een frisse blik is soms erg fijn!

Related Posts

Gerelateerd: