End of Life Magento 1. Nu echt.

Inhoudsopgave

Sinds juni 2020 is de End of Life van Magento 1 officieel vastgesteld. Dit geldt zowel voor de Community- als de Enterprise-versies van Magento 1. Magento kreeg bij de eerste aankondiging in 2016 een storm van protesten van webshops, hosters en agencies over zich heen. De termijn was toen te kort om over te stappen en er was geen goed alternatief voorhanden. Nu zijn reeds een groot aantal Magento 1-webshops overgegaan naar Magento 2. Er zijn nu minder webshops dan in 2016 die volledig moeten vertrouwen op Magento 1. En Magento 2 is een stuk beter geworden in de tijd. Toch zijn er nog veel bedrijven die moeten overstappen en een beslissing moeten maken. Magento 1 is nu écht End of Life.

Wat betekent de end of life van Magento 1 voor jouw webshop?

Er zijn dus nog een boel webshops die nog op Magento 1 draaien. Wat betekent deze EOL voor deze webshops?

Op korte termijn is er en aantal veranderingen te verwachten. Zo wordt het lastiger om mensen te vinden die bekwaam zijn om Magento 1-webshops te ondersteunen. Deze groep developers richt zich nu nog met name op Magento 2. Dat heeft twee redenen. Ten eerste is er een enorme vraag naar Magento 1-naar-Magento 2-migraties, dus de developers hebben het erg druk met Magento 2-webshops. Ten tweede worden er weinig opleidingen meer gegeven voor Magento 1, dus een aanwas van nieuwe Magento-developers blijft uit. Helaas is kennis van een developer over Magento 1 en 2 niet zomaar uitwisselbaar. Dus ervaring met versie 1 en versie 2 moet apart opgedaan worden.

Op de middellange termijn kan je ook verwachten dat ondersteuning van Magento 1-modules (ook wel: plugins of extensies) langzaam maar zeker gaat afnemen. Het is (commercieel) niet zinnig voor bedrijven om te investeren in de ontwikkeling van Magento 1-modules.

Magento 1 end of life

Op de langere termijn is het uiteindelijk zaak voor Magento 1-webshops om te migreren. Dus er moet een keuze gemaakt gaan worden over het vervangen van de Magento 1-webshop. Simpelweg om te voorkomen dat de webshop uiteindelijk niet meer beheerd kan worden, omdat hackers hun kans hebben gepakt. Veel ondernemers vragen zich dan ook af wat de voordelen zijn van een eigen Magento 2-webshop.

Wij helpen je graag met het bepalen van een e-commerce roadmap.

Meer over Magento migratie

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je een vraag of opmerking? We zijn benieuwd!

Bel ons op 085 0123400

📅 Training e-commerce manager Magento 2

Een e-commerceplatform juist toepassen kan het verschil maken tussen een fijne tool en een overingewikkeld systeem. Sander de Graaf leert je hoe je Magento 2 goed bedient en waar je onderweg tegenaan loopt.

📰 Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over Magento 2.

💡 Leer 3WebApps kennen

3WebApps bouwt, onderhoudt en optimaliseert Magento 2 webshops. Onze webshops zijn snel, krachtig en veilig, en worden gebouwd door e-commerce professionals met jarenlange ervaring.

🚀 Performance audit vanaf 249.-

Met een Magento performance audit laat je je webshop helemaal doorgronden en ontvang je een gedetailleerd rapport met inzicht in en aanbevelingen voor de technische staat van je shop. 

Recente posts

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over Magento 2 en handige tips.

Nieuwsbrief Magento 2