Beste webshops deel 3: gave en mooie webshops om van te leren

Inhoudsopgave

We hebben weer rondgekeken over de hele wereld naar opvallende, mooie, rare, aparte en gave webshops. Onze vorige blogposts (deel 1, deel 2) over de beste webshops hebben erg veel positieve reacties opgeleverd, en dus nu de beste webshops deel 3.

We hebben weer een drietal bijzondere, mooie, gave of anderszins originele webshops gevonden. Het is niet het standaard lijstje van bekende webshops die iedereen al kent. Deze keer extra veel aandacht voor lekker eten en drinken.

Bonbonbon: lekker je eigen boxboxbox met bonbons samenstellenbonbonbon beste webshops

Waarom is deze webshop origineel?

Het is moeilijk om te kiezen. Ze zien er allemaal fantastisch uit. Mooie namen als ‘mac & cheese’, ‘beach bum cherry’ en ‘swimming turtle’.  Maar wat meteen opvalt is het gemak om zelf een maatwerk doosje samen te stellen met bonbons. Het is briljant in zijn eenvoud. Alsof je in de winkel staat en het aan de winkelbediende vraagt. Voor bezoekers zeer makkelijk in gebruik.

Fantastische vormgeving van de bestel-flow.

E-commerce platform: BigCommerce

Parfaitstand: warm koud welkom

parfaitstand beste webshops

Waarom is deze webshop origineel?

Bij sommige webshops is het zoeken naar wat er eigenlijk wordt verkocht. Dat is hier zeker niet het geval. Zodra je op de homepagina aankomt, dan weet je het: ijsjes en drankjes. In veel verschillende kleuren, soorten en verpakkingen. De vormgeving van de homepagina is echter zo gemaakt, dat het je meeneemt in dit simpele verhaal: hier kun je lekkere drankjes en ijsjes kopen. Alles is overzichtelijk, en het lijkt een simpele site. Maar de eenvoud bedriegt. Deze site is zeer precies vormgegeven, met veel gevoel voor UX. Rondvliegende knopjes die erom roepen om op geklikt te worden, opvallende dikke stijlelementen die allemaal het verhaal ondersteunen en naadloze integratie met social media.

Maar ja, dit is geen webshop. Dus eigenlijk mag deze website niet in deze blog genoemd worden. We doen het lekker toch…want we kunnen ervan leren. Helaas is deze webshop inmiddels gesloten.

E-commerce platform: maatwerk

Caravan Coffee Roasters: wat drink ik eigenlijk?

caravan coffee roasters beste webshops

Waarom is deze webshop origineel?

Iedereen vraagt zich wel eens af tijdens het nuttigen: wat eet/drink ik hier eigenlijk? Bij koffie is er een groot verschil tussen het ene en andere bakkie pleur. Consumenten hebben steeds meer bewustzijn voor de herkomst van voedsel. Caravan Coffee Roasters legt het van hun producten haarfijn uit. Waar komen de bonen vandaan, waar smaken ze naar, hoe moet je de koffie goed klaarmaken? Per product een mooie beschrijving. Je kent dus het verhaal achter je kopje koffie. Daarnaast zijn wij een groot fan van abonneediensten die via een webshop zijn te kopen. Dat zit hier ook snor.

Prachtige vormgeving: help je klanten om bewustzijn te creëren.

E-commerce platform: Shopify

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je een vraag of opmerking? We zijn benieuwd!

Bel ons op 085 0123400

📅 Training e-commerce manager Magento 2

Een e-commerceplatform juist toepassen kan het verschil maken tussen een fijne tool en een overingewikkeld systeem. Sander de Graaf leert je hoe je Magento 2 goed bedient en waar je onderweg tegenaan loopt.

📰 Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over Magento 2.

💡 Leer 3WebApps kennen

3WebApps bouwt, onderhoudt en optimaliseert Magento 2 webshops. Onze webshops zijn snel, krachtig en veilig, en worden gebouwd door e-commerce professionals met jarenlange ervaring.

Recente posts

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over Magento 2 en handige tips.

Nieuwsbrief Magento 2