Beste webshops deel 2: gave en mooie webshops om van te leren

Inhoudsopgave

We hebben weer rondgekeken en gezocht naar bijzondere, mooie, gave of anderszins originele webshops. Onze vorige blogpost over de beste webshop heeft veel positieve reacties opgeleverd, dus nu de beste webshops deel 2. We hebben geen pretentie om compleet te zijn, noch om te zeggen dat alle webshops zo moeten worden als deze. Ook hebben we niet gekeken naar of het specifiek Magento of WooCommerce of PrestaShop webshops betreffen, of dat ze veel of weinig omzet of bezoekers hebben, of hoge conversie. Het is zeker de moeite waard om ze eens te bezoeken, voor inspiratie en ter leeringhe ende vermaek.

Wat leuk is aan deze kleine selectie, is dat er deze sites niet allemaal lijken op de bekende voorbeelden. Deze keer in onze selectie van originele webshops veel maatwerk en weinig standaard e-commerce-software, met veel uiteenlopende opvallende karakteristieken.

Limeroad: shop the look samengesteld door gebruikers

beste webshop limeroad

Waarom is deze webshop origineel?

De homepage is een verzameling van ‘shop-the-look’-combinaties, die zijn samengesteld door gebruikers. De shop-de-look-combinaties kunnen door gebruikers worden samengesteld in zogenaamde scrapbooks. Bezoekers van de webshop kunnen de complete looks met één druk op de knop aanschaffen, maar natuurlijk ook gewoon ‘losse’ kleding shoppen.

Fantastische interactie met de customer-base: er altijd iets nieuws te zien voor bezoekers en bijzonder origineel.

E-commerce platform: maatwerk

Marie Catrib’s of Grand Rapids: hand lettering in het menu

beste webshop marie catribs

Waarom is deze webshop origineel?

Deze webshop onderscheidt zich met name door het opvallende gebruik van niet-standaard fonts in de menu’s. Of beter gezegd, de strakke designs van het grote menu midden op de hoofdpagina. De knoppen zijn in de stijl van hand lettering vormgegeven dat ze makkelijk in het oog springen, en vooral uitnodigen om erop te drukken.

Deze vormgeving biedt al meteen een fijn welkom aan de webshop bezoeker. Helaas is deze webshop sinds eind 2018 gesloten.

E-commerce platform: ExpressionEngine en maatwerk

Apple Mac Pro: configuratie en specificatie

beste webshop apple mac pro

Waarom is deze webshop origineel?

Apple staat bekend om de mooie vormgeving, gevoel voor stijl en makkelijke user interfaces. De manier waarop de Mac Pro wordt getoond, laat nog maar eens zien hoe goed Apple hierin is. Stap voor stap ontluikt het binnenste van de computer, waarbij de specificatie en configuratie van de computer op een briljante manier duidelijk worden gemaakt.

Apple laat weer even zien wie de baas is, als het gaat om vormgeving.

E-commerce platform: maatwerk

Dat was onze lijst van de beste webshops deel 2. Als je geïnspireerd bent geraakt en eens met ons wilt overleggen hoe jouw webshop kan worden verbeterd…

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je een vraag of opmerking? We zijn benieuwd!

Bel ons op 085 0123400

📅 Training e-commerce manager Magento 2

Een e-commerceplatform juist toepassen kan het verschil maken tussen een fijne tool en een overingewikkeld systeem. Sander de Graaf leert je hoe je Magento 2 goed bedient en waar je onderweg tegenaan loopt.

📰 Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over Magento 2.

💡 Leer 3WebApps kennen

3WebApps bouwt, onderhoudt en optimaliseert Magento 2 webshops. Onze webshops zijn snel, krachtig en veilig, en worden gebouwd door e-commerce professionals met jarenlange ervaring.

Recente posts

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over Magento 2 en handige tips.

Nieuwsbrief Magento 2