Overstappen van Shopify naar Magento

Overweeg je om te migreren van Shopify naar Magento? Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over overstappen. We leggen je uit wat de voor- en nadelen van zowel Shopify als Magento zijn, zodat jij straks een gefundeerde keuze kan maken.

Shopify: een fijne basis voor beginners

Dankzij Shopify is iedereen in staat een eigen webshop te bouwen. Aan de hand van de editor kan je zelf de indeling van je shop opzetten, teksten schrijven en content toevoegen. Je hebt alle touwtjes in handen wat voor een beginnende ondernemer fijn kan zijn. Je hebt tijd zat en bent waarschijnlijk nog je merkidentiteit aan het ontdekken. Daarnaast is het zelf beheren van een webshop ook kost besparend – dat klinkt beginnende ondernemers natuurlijk als muziek in de oren.

Een nadeel van de simpele Shopify-editor is dat je beperkt bent wat het platform je biedt. Er kunnen geen dingen op maat gemaakt worden. Shopify is dus perfect voor beginnende ondernemers die hun eerste online presence aan het opbouwen zijn. Als je dit leest, dan heb je waarschijnlijk al een webshop in Shopify opgebouwd, ben je aan het groeien en merk je dat je tegen de beperkingen van het platform aanloopt. Je overweegt om over te stappen naar een ander platform. Laten we daarom eens kijken wat Magento te bieden heeft.

Magento: de meest gebruikte e-commercesoftware door professionals

Magento is een e-commercesoftware van Adobe en komt in twee soorten: Open Source en Commerce. Het grootste verschil tussen Open Source en Commerce is dat de code van Open Source vrij verkrijgbaar is. Met Adobe Commerce neem je een standaardpakket af waarbij een aantal functionaliteiten zijn geïntegreerd en geniet je extra voordelen vanuit Adobe. In tegenstelling tot Shopify heb je bij Magento altijd developers nodig om je shop te bouwen en onderhouden. Van tijd tot tijd komen er namelijk nieuwe versies en veiligheidsupdates uit, die voor jou moeten worden geïnstalleerd.

Of je nou kiest voor Open Source of Commerce, aan Magento heb je een enorm krachtig, snel, schaalbaar, responsive en toekomstbestendig platform. Alles, maar dan ook echt alles, kan voor jou op maat worden gemaakt. Je hebt keuze uit duizenden extensies uit de Magento Marketplace (bij Shopify aanzienlijk minder) en kan je je doelgroep dus bijzonder goed bedienen. Daarover gesproken: in Magento kan je ook dynamic content inzetten om bepaalde klantgroepen aan te spreken. En hoewel je dus developers nodig hebt om je shop op te zetten en te onderhouden, kan je dankzij de PageBuilder nog steeds alle contentpagina’s zelf intuïtief vormgeven. Magento is daarnaast bij uitstek het beste platform voor B2B, dankzij de mogelijkheid om complexe logistieke processen naadloos te integreren. Niet zo gek dus, dat Magento de meeste gebruikte e-commercesoftware door professionals is.

Magento 2 webshop laten maken in Den Haag
Beef & Steak, een van onze klanten die overstapte naar Magento 2

Voor- en nadelen Shopify en Magento

Voordelen Shopify

Nadelen Shopify

Voordelen Magento

Nadelen Magento

Overstappen van Shopify naar Magento: de praktijk

Als je wilt overstappen van Shopify naar Magento, dan moet er een migratieproces worden opgezet. Je moet namelijk alle producten en content verhuizen naar een ander platform. Dit is een groot proces dat niet onderschat moet worden. Met 3WebApps ben je zeker van een soepele overstap zonder verlies van data en zoveel mogelijk behoud van SEO-scores. Dit is hoe wij dat aanpakken:

We hopen je op deze pagina meer informatie te hebben gegeven over de voor- en nadelen van Shopify en Magento, zodat jij een weloverwogen keuze tussen beide platformen kan maken. Als webshop agency willen wij iedereen een eerlijk advies kunnen geven over verschillende e-commerce software. Beide platformen hebben hun eigen voor- en nadelen – het is helemaal afhankelijk van jouw situatie welke het beste past. Daarom kan het wel eens fijn zijn om een persoonlijk gesprek aan te gaan met experts die dankzij jarenlange ervaring jouw situatie snel doorgronden. Wij staan altijd voor je klaar.

Meer weten over overstappen naar Magento?

Bel ons op 085 – 0123400

Niet gevonden wat je zocht?