Je hebt je succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Webshops in Covid-mode: Kenny van DaglichtDirect

Wat doet ‘de nieuwe werkelijkheid’ eigenlijk met webshops in Covid-mode? Wij vroegen onze klanten hoe zij de afgelopen maanden zijn doorgekomen. Welke maatregelen pasten ze toe en waar kijken ze naar uit als Covid-19 onder controle is? Aan de beurt is Kenny van DaglichtDirect: “Ik wil af van het onpersoonlijke. Het mondmasker, het niet handen schudden, het niet knuffelen.”

Hey Kenny! We zijn nu een paar maanden onderweg sinds Covid-19 uitbrak: hoe is de afgelopen tijd voor jou geweest?

Ik heb een webshop in daglichtproducten: we verkopen lichtkoepels en lichtplaten. Dit zijn bouwartikelen voor met name de doe-het-zelfmarkt. Sinds de uitbraak (van Covid-19, red.) is het eigenlijk enorm druk geweest. Drukker dan ooit tevoren. Veel mensen hebben thuis gezeten en zijn aan het klussen geslagen. Daarbij speelt ook mee dat het vakantiegeld in die periode gestort werd en dat veel mensen toch niet op vakantie gaan. Ondanks de vervelende situatie is dit zakelijk gezien voor ons een top tijd geweest.

 

Gelukkig worden de maatregelen steeds meer versoepeld. Waar geniet je nu het meest van, wat tijdens de lockdown niet kon?

In principe is er voor mij zakelijk gezien weinig veranderd. Het werken heeft altijd vanaf dezelfde plek plaatsgevonden en zoals gezegd is het druk geweest. Natuurlijk is het nu fijn om weer veel meer dingen te ondernemen buiten het werk om en met familie te zijn. Het normale leven oppakken is iets waar ik het meeste van geniet dus.

 

Het was en is natuurlijk een rare tijd, maar kan je ook voordelen zien aan het virus?

Zowel het milieu als wijzelf hebben baat bij onze nieuwe levenswijze: we rijden minder auto’s, waardoor we minder uitstoten én een kortere reistijd hebben. Mensen zien dat ze niet altijd vijf dagen per week op en neer te hoeven rijden om alles door te laten lopen. We leven in een digitale tijd en veel zaken kunnen ook gewoon online worden geregeld.

 

Wat voor maatregelen nemen jullie als bedrijf?

We zijn een online bedrijf dus in principe is er voor ons niet of nauwelijks iets veranderd.

 

Hebben jullie iets geleerd van de nieuwe situatie?

Het antwoord dat ik nu ga geven heeft niet per se betrekking op DaglichtDirect.nl, maar ik heb gemerkt dat de kunst is om van een negatieve situatie iets positiefs te maken. Ik denk dat er tal van voorbeelden in Nederland zijn waar te zien is dat er veel mensen zijn die dit kunnen. Uiteraard zijn er ook situaties waar weinig positiefs te benoemen is, zoals in theaters en de horeca. Hopelijk kunnen zij ook weer gauw aan de slag.

 

Waar kijk je het meeste naar uit als het virus onder controle is?

Dat we af kunnen van het onpersoonlijke. Het mondmasker, het niet handen schudden, het niet knuffelen. Het hoort er toch allemaal bij. Het is er allemaal niet gezelliger op geworden.

Related Posts

Gerelateerd: