5 grootste risico’s bij het bouwen van een webshop

Inhoudsopgave

Af en toe schrijven we een blog voor FrankWatching, een online platform voor alles over social media, communicatie, marketing en tech. Dit keer over de 5 grootste risico’s bij het bouwen van een webshop. Bij het bouwen van een webshop zijn zowel de klant als agency vaak gericht op de successen. De klant wil ze behalen, de agency belooft ze. Dat is goed en belangrijk, want zonder doelstellingen en visies kom je niet ver. Toch kunnen er ook dingen misgaan. Agencies bouwen graag state of the art shops, maar moeten daarbij wel realistisch blijven. Waar moet je als webshopeigenaar nou extra op letten als je een webshop laat bouwen? Wij hebben eens goed zitten doemdenken en 5 grote risico’s op een rij gezet.

Risico's bij het bouwen van een webshop

1. Slechte interne security

Online security is zo sterk als de zwakste schakel. Hoe goed een bedrijf zich dan ook laat adviseren over online security en hoe waterdicht de techniek ook wordt gebouwd, er blijven risico’s aanwezig. Bij een gecomprimeerde online security denken de meeste mensen vaak aan hack-aanvallen van buitenaf. Vanuit ervaring met eigen trials weten we echter dat de interne security van bedrijven vaak niet op orde is. De grootste reden hiervoor is een gebrek aan kennis en bewustzijn. Specifiek doelen we hier op het wachtwoord- en informatiemanagement door medewerkers van een klant zelf.

Medewerkers slaan wachtwoorden bijvoorbeeld op in Word-documenten of schrijven ze op post-its die ze aan het computerscherm plakken. Daarnaast kan het gebeuren dat ze gevoelige informatie delen via WhatsApp of e-mail. In het ergste geval worden zij (en daarmee uiteindelijk het bedrijf) slachtoffer van phishing.

Om de kans op een gecomprimeerde online security te verkleinen, kan je bijvoorbeeld eens een online security workshop boeken. Tijdens deze workshops worden de medewerkers op praktische en begrijpelijke wijze uitgelegd hoe ze de online security van het bedrijf in stand houden.

Heb je na het lezen van de vijf grootste risico’s bij het bouwen van een webshop het idee dat jij en je team nog wel wat kunnen leren op het gebied van online security? Neem contact met ons op over de mogelijkheden van een online security workshop.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je een vraag of opmerking? We zijn benieuwd!

Bel ons op 085 0123400

📅 Training e-commerce manager Magento 2

Een e-commerceplatform juist toepassen kan het verschil maken tussen een fijne tool en een overingewikkeld systeem. Sander de Graaf leert je hoe je Magento 2 goed bedient en waar je onderweg tegenaan loopt.

📰 Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over Magento 2.

💡 Leer 3WebApps kennen

3WebApps bouwt, onderhoudt en optimaliseert Magento 2 webshops. Onze webshops zijn snel, krachtig en veilig, en worden gebouwd door e-commerce professionals met jarenlange ervaring.

🚀 Performance audit vanaf 249.-

Met een Magento performance audit laat je je webshop helemaal doorgronden en ontvang je een gedetailleerd rapport met inzicht in en aanbevelingen voor de technische staat van je shop. 

Recente posts

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over Magento 2 en handige tips.

Nieuwsbrief Magento 2