5x kansen voor je webshop die je niet wil missen

Inhoudsopgave

Het laten bouwen van een (nieuwe) webshop is spannend, maar ook een mooie mogelijkheid om kansen te pakken. Bezorgt jouw nieuwe webshop je veel kopzorgen? In dit artikel zijn we aan het omdenken geslagen. 5x mooie kansen die je niet wil missen bij het laten bouwen van een (nieuwe) webshop.

Kans 1: Fris begin met de nieuwste inzichten 

Wij zien het bouwen van nieuwe platformen altijd als een mooie kans om met een frisse blik naar bestaande structuren te kijken en gebruik te maken van de nieuwste inzichten. Wij denken hierbij aan onderwerpen als headless architectuur, dynamische data, Artificial Intelligence, mobielvriendelijkheid, omnichannel strategie en responsiveness. 

Lees ook: OpenAI voor Magento 2

Het is altijd goed om je te blijven vernieuwen, zeker als je merkt dat je eigenlijk al jaren alles op dezelfde manier regelt. Tuurlijk, het werkt allemaal, maar juíst door buiten de bekende kaders te stappen, leer je hoe het nog beter kan. Als wij een webshop bouwen, is deze natuurlijk op technisch en functioneel niveau helemaal in orde. Wij kijken echter ook graag verder dan dat en denken mee op het gebied van SEO, Marketing en CRO. Een state of the art webshop is waar je voor moet gaan!

Wil je je alvast voorbereiden? Lees dan eens ons blog met 20 tips voor het verbeteren van User Experience

User experience webshop verbeteren

Kans 2: Nog betere online security

De online security van een bedrijf kan nooit genoeg worden verbeterd. We vertrouwen erop dat jullie als klant hiervoor al goede standaarden hanteren en kijken ernaar uit om inzichten uit te wisselen. Inventariseer eens binnen je bedrijf hoe mensen omgaan met wachtwoorden. Worden deze opgeslagen in Word-documenten of op post-its op het computerscherm geplakt? Of maken jullie al gebruik van versleutelde wachtwoordsoftware? 

Webshops bouwen wij altijd met online security als hoogste prioriteit. De laatste updates worden meegenomen en we zorgen ervoor dat er geen ‘open deuren’ zijn waardoor hackers kunnen binnenkomen. Online security is echter zo sterk als de zwakste schakel en als medewerkers niet goed met wachtwoorden omgaan of eenvoudig te phishen zijn, dan maakt het niet uit hoe sterk de techniek in elkaar zit.

Misschien weet je ergens ook wel dat het qua online security beter kan. Zie dan het laten bouwen van een nieuwe webshop als de uitgelezen kans om hier iets aan te doen. Volg samen met je bedrijf bijvoorbeeld een workshop online security (tip: wij geven die, boek hier een afspraak). Onderwerpen die wij in onze workshops behandelen, zijn bijvoorbeeld phishing, tweefactorauthenticatie, versleuteld wachtwoordbeheer en veilige communicatiekanalen. Deze workshops bieden wij volledig op maat aan: de tijdsduur en frequentie zijn bespreekbaar.

Tot die tijd doe je er alvast goed aan om deze 17 tips voor een veilige webshop te lezen!

online security webshop

Kans 3: hogere klantbeoordelingen

Wat doe jij op je webshop met reviews die je ontvangt? Positieve klantbeoordelingen zijn een mooie manier om jouw bedrijf te promoten. Je kan bijvoorbeeld een Kiyoh-widget in de footer zetten of ze uitlichten op de homepage. Maar, hoe kom je überhaupt aan die beoordelingen? De simpelste manier is natuurlijk om, nadat een klant het product heeft ontvangen, een automatisch mailtje te sturen waarin je vraagt of hij een review wil achterlaten. Met het bouwen van een nieuwe webshop heb je ook een goede invalshoek om je marketing een boost te geven. Je webshop trekt makkelijker verkeer aan en dus kan je ook wat vaker vragen of klanten reviews achterlaten. 

Hoe zorg je er dan voor dat de reviews beter worden, vraag je? Door in de eerste dagen na livegang goed te monitoren waar het in je webshop nog beter kan. Dit doe je bijvoorbeeld met heatmaps: dit zijn tools die precies laten zien hoe klanten hun muis bewegen. Merk je dat klanten ergens vastlopen of steeds op hetzelfde punt afhaken, dan is dat jouw cue om er iets mee te doen in je ontwerp. 

Blijf je dit proces herhalen, dan gaat je webshop na verloop van tijd erop vooruit. Hierdoor wordt de kans groter dat klanten je een hogere beoordeling geven. Heb je eenmaal een berg aan positieve reviews verzameld, dan zet dit nieuwe klanten aan ook een review te geven. Dát is een vicieuze cirkel waar je graag in zit!

Kans 4: Nog hogere werknemerstevredenheid

Een nieuwe webshop is niet alleen wennen voor je klanten, maar ook voor je werknemers. Informatie staat plots op andere plekken en functies zijn uitgebreid of juist geminimaliseerd. Er bestaat een kans dat hierdoor weerstand ontstaat. Dit vang je het beste op door de wensen van werknemers zo vroeg mogelijk in het proces te verzamelen en mee te nemen. Tijdens het bouwproces raden wij altijd aan om werknemers actief mee te laten helpen met testen. Aan een webshop bouw je niet alleen voor je klanten, maar ook voor en mét je collega’s.

Door op deze manier met je nieuwe webshop om te gaan, help je werknemers met het wennen aan nieuwe technologie en routines. Zij voelen zich hierdoor gehoord en het zal ze helpen in hun dagelijks werk.

Kans 5: Nog completere data-analyse

Een webshop genereert waardevolle gegevens over producten, klanten en orders. Het verzamelen en analyseren van deze gegevens helpt betere beslissingen te nemen over dienstverlening en marketingstrategieën. Je identificeert sneller trends en helpt het bedrijf te anticiperen op veranderingen in de vraag. 

Heb jij goed in kaart welke informatie je verzamelt over je producten, klanten en orders? Tijdens het ontwerpen van je webshop kan je alvast rekening houden met de manieren waarop je informatie verzamelt. Kies er bijvoorbeeld voor om bedanktpagina’s in te richten na belangrijke acties, zodat deze meetbaar worden. Misschien wil je wel op andere manieren informatie verzamelen en kies je voor een extensie. Bijvoorbeeld voor Google Analytics 4, zodat je niet zelf alle instellingen hoeft in te richten. Als je veel informatie via je webshop verzamelt, heb je bovendien meer mogelijkheden om gebruik te maken van dynamische content. 

Met de Magento Page Builder plaats je dynamische content ook zelf

Google Analytics 4 koppelen met Magento 2

De kansen liggen voor het oprapen

In dit artikel bespraken we vijf grote kansen die je kan grijpen als je een (nieuwe) webshop laat bouwen. Aan elk van deze kansen gaan wellicht in eerste instantie kopzorgen vooraf. Omdenken is iets wat we bij 3WebApps graag doen en je bij kunnen helpen. We dagen je uit: wat zijn volgens jou de grootste doemscenario’s waar je tegenaan kan lopen wanneer je een (nieuwe) webshop bouwt?

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je een vraag of opmerking? We zijn benieuwd!

Bel ons op 085 0123400

📅 Training e-commerce manager Magento 2

Een e-commerceplatform juist toepassen kan het verschil maken tussen een fijne tool en een overingewikkeld systeem. Sander de Graaf leert je hoe je Magento 2 goed bedient en waar je onderweg tegenaan loopt.

📰 Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over Magento 2.

💡 Leer 3WebApps kennen

3WebApps bouwt, onderhoudt en optimaliseert Magento 2 webshops. Onze webshops zijn snel, krachtig en veilig, en worden gebouwd door e-commerce professionals met jarenlange ervaring.

Recente posts

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over Magento 2 en handige tips.

Nieuwsbrief Magento 2