Fusie Hypernode en Hipex

Heet nieuws in e-commerce- en Magento-land: fusie Hypernode en Hipex, en Experius en Happy Horizon gaan samen. In twee Dutchento-podcasts bespreken Sander Mangel en onze Sander de Graaf met kernfiguren van de vier bedrijven deze aardverschuivingen. In de eerste podcast horen we Ilka Timofei (Managing Director Hypernode) en Milan Bosman (CCOO Hipex) het ‘hoe en waarom’ van het nieuwe verbond. In de tweede podcast zijn Daniel Verhagen (CCO Happy Horizon) en Geranda van Amerongen (COO Experius) aan het woord.

Fusie Hypernode en Hipex

Hypernode neemt Hipex over. Een niet-opzichzelfstaand event. Zowel binnen de Magento- als in de hostingwereld is er al langere tijd een patroon van overnames en fusies zichtbaar. Het vergrote van schaal en bereik is een belangrijke reden voor overname. Wat zijn andere argumenten voor de bedrijven om elkaar op te zoeken? Ilka Timofei en Milan Bosman leggen het allemaal haarfijn uit.

Aansluiting van Experius bij Happy Horizon

Experius sluit zich aan bij Happy Horizon: een besluit dat voor zowel klant als personeel grote impact heeft.  Naast een gedeelde mentaliteit van en cultuurovereenkomsten tussen beide bedrijven zijn er natuurlijk meer redenen die leiden tot dit nieuws. In deze podcast bespreken Geranda van Amerongen en Daniel Verhagen de bedrijfsmentaliteit en -cultuur, verdere redenen van de aansluiting en werpen ze een blik op de toekomst.