Magento 2.4.7 Nederlandse uitleg

Inhoudsopgave

Adobe lanceerde op 9 april 2024 weer een nieuwe versie: Magento 2.4.7. Talrijke verbeteringen op het gebied van security, UX en pagespeed die je niet kan negeren. Als webshopeigenaar is het soms lastig te begrijpen wat zo’n nieuwe versie allemaal inhoudt: de release notes zijn immers in lastige taal geschreven. Toch is het essentieel om te begrijpen wat er precies voor je shop gaat veranderen. Daarom lees je in dit artikel een begrijpelijke, Nederlandse uitleg van Magento 2.4.7. We focussen op dingen die voor webshopeigenaren belangrijk zijn.

Magento 2.4.7 Nederlandse uitleg

Key highlights

Securityverbeteringen

Adobe heeft 13 securityverbeteringen doorgevoerd. Het gaat hierbij om oplossingen voor bepaalde kwetsbaarheden waarbij hackers middels XXS en XML injection een webshop binnen zouden kunnen komen. Daarnaast kunnen merchants nu zelf instellen hoe vaak betalingsinformatie door de klant mag worden ingevuld bij het afrekenen. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat hackers niet een heleboel creditcardgegevens achter elkaar kunnen invullen om te kijken of er misschien eentje werkt. 

Als klanten hun account via mail hebben geactiveerd, worden zij bovendien niet meer automatisch ingelogd, maar eerst naar de loginpagina gestuurd waar ze zelf moeten inloggen. Hierdoor is het niet meer mogelijk voor hackers om zonder de juiste gegevens via de accountactiveringsmail een account bij een Magento webshop binnen te komen.

Snellere laadtijd

Dankzij verbeteringen aan GraphQL kunnen pagina’s sneller laden. Fijn voor Google én je klanten!

Page Builder

Er zijn verschillende verbeteringen aan de Page Builder doorgevoerd. Voor merchants zijn deze belangrijk:

Extension Metapackage

Deze nieuwe versie van Magento wordt geleverd met een Extension Metapackage. In dit ‘extensiepakket’ zitten drie extensies:

  • Adobe Commerce integration with Adobe IMS: hiermee kunnen Commerce-merchants inloggen in Magento met hun Adobe ID
  • Payment Services: hiermee merchants de checkout in Magento Commerce volledig personaliseren
  • Braintree: hiermee kunnen merchants de checkout in Magento Open Source volledig personaliseren

Met dit Extension Metapackage hoopt Adobe merchants op het eerste gezicht een stukje gemak en zekerheid te bieden. De extensies hebben voor nu vooral betrekking op de checkout en met Payment Services dan wel Braintree zit je op dat gebied altijd wel goed. Upgrades van deze extensies worden automatisch meegenomen in de core upgrades van Magento (dus wanneer Adobe een nieuwe versie van Magento uitbrengt). Hierdoor hoeven de extensies in dit pakket niet separaat te worden geüpgraded. Updates van het Extension Metapackage volgen een eigen release schedule. 

Maar vooral lijkt het ons dat Adobe dit extensiepakket nu standaard levert en upgrade bij elke nieuwe versie zodat ze hun partnerschappen met andere ontwikkelaars kunnen pushen. Adobe werkt sinds 2021 bijvoorbeeld samen met PayPal: laat Braintree nou net tot diens portefeuille behoren. Het is de bedoeling dat dit pakket met elke release wordt aangepast dan wel aangevuld.

Producten

Verzending & retouren

SEO

Betaling

Overige verbeteringen

Tot slot

Magento 2.4.7 is een enorme upgrade en het is voor webshopeigenaren essentieel om op de hoogte te zijn. Alleen op die manier kan je je shop optimaal blijven gebruiken. Met deze uitleg van Magento 2.4.7 voor webshopeigenaren hopen wij je hiervoor de tools te geven. Wil je meer toelichting op wat deze nieuwe versie voor jouw bedrijf gaat betekenen? Wij staan altijd voor je klaar, ook voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je een vraag of opmerking? We zijn benieuwd!

Bel ons op 085 0123400

📅 Training e-commerce manager Magento 2

Een e-commerceplatform juist toepassen kan het verschil maken tussen een fijne tool en een overingewikkeld systeem. Sander de Graaf leert je hoe je Magento 2 goed bedient en waar je onderweg tegenaan loopt.

📰 Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over Magento 2.

💡 Leer 3WebApps kennen

3WebApps bouwt, onderhoudt en optimaliseert Magento 2 webshops. Onze webshops zijn snel, krachtig en veilig, en worden gebouwd door e-commerce professionals met jarenlange ervaring.

🚀 Performance audit vanaf 249.-

Met een Magento performance audit laat je je webshop helemaal doorgronden en ontvang je een gedetailleerd rapport met inzicht in en aanbevelingen voor de technische staat van je shop. 

Recente posts

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over Magento 2 en handige tips.

Nieuwsbrief Magento 2