Je hebt je succesvol ingeschreven voor de nieuwsbrief!

Magento 2 beter dan Magento 1

Is Magento 2 beter dan Magento 1? En WooCommerce?

Magento is een van de meestgebruikte e-commerceplatformen van Nederland en wereldwijd. WooCommerce is een grote concurrent voor de kleinere webshops, maatwerk voor de grotere. Eigenlijk kan WooCommerce worden gezien als een uitbreiding op het veelgebruikte WordPress en wordt dan ook veel gekozen. Overigens: een gemiddelde webshopbezoeker merkt het verschil niet tussen een Magento of een WooCommerce webshop. Een webshop is een webshop. Per juni 2020 is de end of life van Magento 1 aangekondigd en zullen veel webshopeigenaren moeten migreren naar Magento 2. Wij krijgen dan ook vaak de vraag: “Is Magento 2 beter dan Magento 1?”

Voor de webwinkelier, of ‘merchant’ in webshopjargon, maakt het ene of het andere platform wél verschil. WooCommerce is veel gebruiksvriendelijker dan Magento. Hieraan moest volgens iedereen, en ook volgens Magento zelf, iets gebeuren. Magento is daarom gekomen met een nieuwe versie van hun software. Magento 2 is een klein jaar geleden gelanceerd. Het grootste verschil tussen de Magento 1 en 2 (los van wat onder de motorkap zit) is het gebruiksvriendelijker back-end-bedieningspaneel van Magento 2. De merchant kan zijn dagelijkse werk – productportfolio beheren, orders afhandelen, klanten helpen – makkelijker uitvoeren met de nieuwe dan met de oude versies van Magento.

Nu is natuurlijk de grote vraag voor iedereen die een webwinkel wil of al eentje heeft en daarin zijn oog op Magento heeft laten vallen: “Wat maakt Magento 2 beter?” Het antwoord is helaas niet zo makkelijk, want zowel het ‘oude’ als het nieuwe Magento hebben voordelen t.o.v. elkaar.

Een korte vergelijking tussen beiden.

Waarom is Magento 2 beter dan 1?

  • Toekomstvast
  • Gebruikersinterface voor de back-end-managementtaken is makkelijker, met name voor niet-geoefende gebruikers
  • Front-end is (in theorie) sneller voor de webwinkelklant, dus beter in gebruik en hogere conversie

Met het einde van Magento 1 in juni 2020 worden geen (security)patches meer beschikbaar gemaakt. Dus dan is iedereen die een Magento 1 webshop heeft, overgeleverd aan de grillen van hackers.

Bij 3WebApps hebben we een oplossing voor de migratie naar Magento 2 of een ander platform.

Related Posts

Gerelateerd: