Originele webshops: wat zijn de mooiste en originele webshops?

Inhoudsopgave

Webshops lijken al snel op elkaar, maar wat maakt een webshop origineel? Of deze nu met Magento 1 of 2, WooCommerce, Prestashop of Shopify gemaakt is, of welke productsoort er wordt verkocht: een webshop voor auto-onderdelen ziet er zonder speciale aandacht hetzelfde uit als een webshop voor telefoons. Maar ze zijn niet allemaal één pot nat. Er zijn zeker hele interessante webshops te vinden. Wat zijn de meest originele webshops? In deze post hebben we er een paar op een rij gezet die anders dan anders zijn en met hun originaliteit ook nog eens het bekijken (en leren) waard zijn.

Kvellhome

kvell: originele webshops

Waarom hoort deze bij de meest originele webshops?

De vormgeving van de webshop is nogal ongewoon, maar het ziet er fantastisch uit. Er is duidelijk niet voor gekozen om een standaard template neer te zetten, maar er is met bijzondere aandacht gewerkt aan de ‘flow’ op de site.

Ondanks dat er eigenlijk niet veel producten worden aangeboden, is de experience dat de shop erg veel producten heeft. Wellicht is de vormgeving voor sommige bezoekers een beetje over de top, maar wij waren meteen verkocht.

E-commerce platform: op maat gemaakt

Packwire

packwire: beste webshops

Waarom hoort deze bij de meest originele webshops?

Middels een zeer geavanceerde extensie voor deze Magento-webshop is een doos geheel op maat te maken. Wij vinden dit een hele mooie functionaliteit. Goed bedacht en uitgevoerd; een goed voorbeeld van self-service.

Het werkt – met enige oefening – prima. Ook te gebruiken voor niet erg getalenteerde techies. Het biedt veel opties en mogelijkheden, en het bestelt lekker makkelijk.

E-commerce platform: Magento 2.1 OS

Xdorialife

xdoria: beste webshops

Waarom hoort deze bij de meest originele webshops?

De webshop ziet er op het eerste gezicht redelijk standaard uit, maar in het menu is het knopje ‘Social Shop’ te vinden. Dit knopje biedt toegang tot een strak vormgegeven en sterk professioneel ogende galerij, met daarin verwijzingen naar publicaties op social media, met name Instagram. Deze webshop springt in het oog vanwege de mooie integratie tussen webshop en social media.

Hier wordt subtiel, maar effectief, gebruik gemaakt van de ‘Shop’-knop in Instagram. Een subtiele overstap van social media naar webshop en vice versa.

E-commerce platform: Shopify

Natuurlijk zijn we altijd op zoek naar nog betere voorbeelden van de beste webshops, of in ieder geval naar inspiratie erover.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je een vraag of opmerking? We zijn benieuwd!

Bel ons op 085 0123400

📅 Training e-commerce manager Magento 2

Een e-commerceplatform juist toepassen kan het verschil maken tussen een fijne tool en een overingewikkeld systeem. Sander de Graaf leert je hoe je Magento 2 goed bedient en waar je onderweg tegenaan loopt.

📰 Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over Magento 2.

💡 Leer 3WebApps kennen

3WebApps bouwt, onderhoudt en optimaliseert Magento 2 webshops. Onze webshops zijn snel, krachtig en veilig, en worden gebouwd door e-commerce professionals met jarenlange ervaring.

🚀 Performance audit vanaf 249.-

Met een Magento performance audit laat je je webshop helemaal doorgronden en ontvang je een gedetailleerd rapport met inzicht in en aanbevelingen voor de technische staat van je shop. 

Recente posts

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over Magento 2 en handige tips.

Nieuwsbrief Magento 2