Beste webshop (deel 2): gave en mooie webshops om van te leren

We hebben weer rondgekeken en gezocht naar bijzondere, mooie, gave of anderszins originele webshops. Onze vorige blogpost over de beste webshop heeft veel positieve reacties opgeleverd, en dus nu deel 2.

We hebben de wereld weer afgestruind naar opvallende webshops. Sommigen zouden misschien zeggen dat het de beste webshops zijn. Maar zover willen wij niet gaan. We houden het bij: ze zijn anders dan anders, en hiervan kunnen we leren!

We hebben geen pretentie om compleet te zijn, noch om te zeggen dat alle webshops zo moeten worden als deze. Ook hebben we niet gekeken naar of het specifiek Magento of WooCommerce of PrestaShop webshops betreffen, of dat ze veel of weinig omzet of bezoekers hebben, of hoge conversie. Zeker weten we ook niet dat iedereen het met ons eens is en dat dit echt voorbeelden van de beste webshop zijn. Toch is het zeker de moeite waard om ze eens te bezoeken, voor inspiratie en ter leeringhe ende vermaek.

Wat leuk is aan deze kleine selectie, is dat er deze sites niet allemaal lijken op de bekende voorbeelden. Deze keer in onze selectie van originele webshops veel maatwerk en weinig standaard ecommerce software, met veel uiteenlopende opvallende karakteristieken.

Limeroad: shop the look samengesteld door gebruikers

beste webshop limeroad

Waarom is deze webshop origineel

De homepage is een verzameling van “shop-the-look” combinaties, die zijn samengesteld door gebruikers. De shop-de-looks combinaties kunnen door gebruikers worden samengesteld in zogenaamde scrapbooks. Bezoekers aan de webshop kunnen de complete looks met één druk op de knop aanschaffen, maar natuurlijk ook gewoon ‘losse’ kleding shoppen.

Fantastische interactie met de customer base, altijd iets nieuws te zien voor bezoekers en bijzonder origineel.

Ecommerce platform: maatwerk

Marie Catrib’s: hand lettering in het menu

beste webshop mariecatribs

Waarom is deze webshop origineel

Deze webshop onderscheidt zich met name door het opvallende gebruik van niet-standaard fonts in de menu’s. Of beter gezegd, de strakke designs van het grote menu middenop de hoofdpagina. De knoppen zijn in de stijl van hand lettering vormgegeven dat ze makkelijk in het oog springen, en vooral uitnodigen om erop te drukken.

Deze vormgeving biedt al meteen een fijn welkom aan de webshop bezoeker.

Ecommerce platform: ExpressionEngine en maatwerk

 

Apple Mac Pro: configuratie en specificatie

beste webshop apple mac pro

Waarom is deze webshop origineel

Apple staat bekend om de mooie vormgeving, gevoel voor stijl en makkelijke user interfaces. De manier waarop de Mac Pro wordt getoond, laat nog maar eens zien hoe goed Apple hierin is. Stap-voor-stap ontluikt het binnenste van de computer, waarbij de specificatie en configuratie van de computer op een briljante manier duidelijk worden gemaakt.

Apple laat weer even zien wie de baas is, als het gaat om vormgeving.

Ecommerce platform: maatwerk

 

Wanneer u eens met ons wilt overleggen hoe uw webshop kan worden verbeterd, neem dan contact met ons op!

Related Posts