Beste Webshops: wat zijn -volgens ons- gave en originele webshops?

Een webshop is een webshop. Ze lijken allemaal op elkaar. Of deze nu met Magento 1 of Magento 2, of WooCommerce of Prestashop, of Shopify of zelfs op maat gemaakt is. De productsoort maakt ook vaak niet uit, een webshop voor auto onderdelen ziet er ongeveer hetzelfde uit als een webshop voor telefoons. Eigenlijk lijken het allemaal kopieën van elkaar. Maar wat zijn eigenlijk de beste webshops?

Is er dan helemaal geen originele webshop te vinden? Gelukkig wel!

Er zijn zeker hele interessante webshops te vinden. En natuurlijk is het echt niet zo dat alle webshops hetzelfde zijn.

Er zijn veel voorbeelden van webshops die de massa ontlopen. Sommigen zouden zelfs zeggen dat het de beste webshops zijn… maar zover willen wij hier niet gaan. We houden het bij: webshops die anders dan anders zijn. En met hun originaliteit ook nog eens het bekijken (en leren) waard zijn.

Wat we willen doen, is om een drietal voorbeelden te laten zien van wat wij te gekke webshops of webshop onderdelen vinden. We hebben overigens geen enkele intentie om compleet te zijn. Je hoeft het ook niet met ons eens te zijn. Het is geen exacte wetenschap. Het gaat om de inspiratie. En of het echt de beste webshops zijn…dat weten we eigenlijk niet…

Kvellhome

kvell: beste webshops

Waarom is deze webshop origineel:

De vormgeving van de webshop is nogal ongewoon. Maar het ziet er fantastisch uit. Er is duidelijk niet voor gekozen om een standaard template neer te zetten, maar er is met bijzondere aandacht gewerkt aan de ‘flow’ op de site.

Ondanks dat er eigenlijk niet veel producten worden aangeboden, is de experience dat de shop erg veel producten heeft. Wellicht is de vormgeving voor sommige bezoekers een beetje over de top, maar wij waren meteen verkocht.

Ecommerce platform: Op maat gemaakt

Packwire

packwire: beste webshops

Waarom is deze webshop origineel:

Middels een zeer geavanceerde extensie voor deze Magento shop, is een doos geheel op maat te maken. Wij vinden dit een hele mooie functionaliteit. Goed bedacht en uitgevoerd. Een goed voorbeeld van self-service.

Het werkt -met enige oefening- prima. Ook te gebruiken voor niet erg getalenteerde techies. Het biedt veel opties en mogelijkheden, en het bestelt lekker makkelijk.

Ecommerce platform: Magento 2.1 OS

 

Xdorialife

xdoria: beste webshops

Waarom is deze webshop origineel:

De webshop ziet er op het eerste gezicht redelijk standaard uit, maar in het menu is het knopje “Social Shop” te vinden. Dit knopje biedt toegang tot een strak vormgegeven en sterk professioneel ogende galerij, met daarin verwijzingen naar publicaties op social media, met name Instagram. Deze webshop springt in het oog vanwege de mooie integratie tussen webshop en social media.

Hier wordt ook subtiel maar effectief gebruik gemaakt van de ‘Shop’ knop in Instagram (die helaas nog niet zichtbaar is in Nederland). Subtiele overstap van social media naar webshop en vice versa.

Ecommerce platform: Shopify

 

Natuurlijk zijn we altijd op zoek naar nog betere voorbeelden van de beste webshops, of in ieder geval naar inspiratie erover. Laat het ons weten als je een idee hebt!

Related Posts