Magento 2.4.6 pre-release: Nederlandse uitleg

Inhoudsopgave

Op 28 februari 2023 bracht Adobe de pre-release van Magento 2.4.6 en Adobe Commerce 2.4.6 uit. Als Adobe Partner mochten wij alvast met deze bètaversie aan de slag. De volledige versie is op 14 maart 2023 beschikbaar. Wat is er allemaal nieuw en wat ga je als webshopeigenaar én developer merken? Wij vertellen je alles over Magento 2.4.6!

Disclaimer: omwille van de lengte van dit artikel hebben we niet alle verbeteringen en oplossingen behandeld. Hiervoor verwijzen we je graag door naar de officiële pre-release notes (link onderaan dit artikel).

MAGENTO 2.4.6 PRE-RELEASE

Magento 2.4.6. pre-release voor webshopeigenaren

Als webshopeigenaar is het soms nogal ingewikkeld om bij te blijven met alle updates – dat snappen we. Daarom behandelen we eerst in normale mensentaal wat er allemaal nieuw is bij Magento 2.4.6 en waar je als merchant het meeste van gaat merken.

Samengevat kunnen we stellen dat Adobe zich bij deze update veel richt op UX: veel errors die klanten in de weg zaten, zijn opgelost. Ook zijn er een aantal nieuwe opties voor jou als eigenaar beschikbaar die de klantervaring verbeteren. Onderstaande lijst vat het voor je samen.

Adobe Magento Page Builder

Magento 2.4.6. pre-release voor developers

Een update betekent vaak meer werk voor development dan voor de webshopeigenaar. Zo zijn er wel meer dan driehonderd verbeteringen en oplossingen doorgevoerd. Wij geven je eerst de highlights, gevolgd door de meest interessante details.

Magento 2.4.6 highlights:

Security

Natuurlijk werkt Adobe constant aan de security van het platform. Ook bij 3WebApps is security prioriteit #1. Hoe wordt de veiligheid van Magento nog beter?

Platform

Met elke nieuwe versie wordt Magento nog beter e-commerceplatform. De laatste Magento-versie ondersteunt zowel PHP 8.1 en 8.2. Daarnaast ondersteunt Magento 2.4.6:

Verder brengt 2.4.6 de volgende verbeteringen voor het platform met zich mee:

Toegankelijkheid

Versie 2.4.6 richt zich onder andere op een betere storefront ervaring van Venia (PWA). Zo kunnen gebruikers die enkel een toetsenbord gebruiken om te navigeren nu ook subnavigatieknoppen bedienen. Verder:

Bundelproducten

Cache

Winkelwagentje en checkout

Catalogus

Snelheid en schaalbaarheid

Magento 2.4.6 is helemaal future proof: consumenten verwachten meer snelheid dan ooit en ook webshopeigenaren stellen hogere eisen. Dit zijn de verbeteringen op het gebied van snelheid en schaalbaarheid:

Braintree

Braintree is een betaalmethode van PayPal. Verbeteringen houden in:

GraphQL

Page Builder & PWA Studio

In dit artikel gaven we je een overzicht van de Magento 2.4.6 pre-release. Het is een grote update waarmee Adobe Magento weer een stukje veiliger en gebruiksvriendelijker wordt. Heb je nog vragen of hulp nodig met deze nieuwe versie? Neem dan contact met ons op via onderstaande formulier. 

Heb je een vraag? Stel 'm ons!

Of even bellen?

We gaan graag het gesprek met je aan. Neem contact op voor een gratis adviesgesprek of gewoon een kop koffie!

Bel ons op 085 0123400

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Heb je een vraag of opmerking? We zijn benieuwd!

Bel ons op 085 0123400

📅 Training e-commerce manager Magento 2

Een e-commerceplatform juist toepassen kan het verschil maken tussen een fijne tool en een overingewikkeld systeem. Sander de Graaf leert je hoe je Magento 2 goed bedient en waar je onderweg tegenaan loopt.

📰 Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws over Magento 2.

💡 Leer 3WebApps kennen

3WebApps bouwt, onderhoudt en optimaliseert Magento 2 webshops. Onze webshops zijn snel, krachtig en veilig, en worden gebouwd door e-commerce professionals met jarenlange ervaring.

✅ SEO analyse voor Magento webshops

Technische SEO instellingen in Magento schrikken veel webshopeigenaren af. Nergens voor nodig! Onze e-commerce professionals weten precies welke instellingen in jouw Magento webshop belangrijk zijn voor SEO-resultaten. 

Vanaf 249.-

Recente posts

Volg ons

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang het allerlaatste nieuws over Magento 2 en handige tips.

Nieuwsbrief Magento 2