User Experience webshop

User Experience (UX) betekent gebruikerservaring en is voor elke webshop essentieel. Om een goede omzet te behalen, moet je je klanten de optimale ervaring aanbieden. Als het voor een potentiële klant bijvoorbeeld niet makkelijk is om af te rekenen of om door producten te navigeren, dan kan dit je conversies kosten.

Kijken we naar de UX van jouw webshop, dan kijken we naar de volgende vijf onderwerpen:
1. Design (hoe is de webshop visueel vormgegeven?)
2. Interaction design (hoe is de interactie tussen gebruiker en webshop vormgegeven?)
3. Usability (hoe gebruiksvriendelijk is de webshop?)
4. Findability (hoe goed zijn producten op je webshop te vinden?)
5. Efficiency (hoe efficiënt is je webshop?)

Onze aanpak

Eerste check

We vormen eerst zelf een onbevooroordeeld beeld van jouw webshop. Wat zijn de eerste dingen die ons opvallen? Wat gaat goed en wat kan beter? Tijdens het voorgesprek (Stap 2) bespreken we onze bevindingen.

Voorgesprek

Nadat we een eerste indruk van jouw webshop hebben gekregen, bespreken we met jou de stand van zaken. Samen bepalen we waar de focus tijdens de scan op moet liggen, zodat we efficiënt te werk kunnen gaan. 

Aan de slag!

Onze marketing- en testafdeling gaat aan de slag met jouw webshop. Afhankelijk van jouw behoeftes doen we een paginasnelheidscheck, testen we de UX, leveren we SEO-proof copywriting aan, doen we een concurrentieanalyse en stellen we een concrete actielijst op.

Evaluatie

Tijdens deze evaluatieronde bespreken we de resultaten van ons onderzoek. We hebben een concrete actielijst voor je gemaakt, zodat je precies weet wat je te doen staan.

Beheerfase

Na de livegang van je webshop blijven wij je op basis van een heldere Service Level Agreement (SLA) steunen met onze supersupport. Vanaf nu beheer je zelf je webshop, maar je kan altijd bij ons terecht voor extra hulp.

Meer weten over User Experience webshop?

Overstappen van Shopware naar Magento
Kids Department, een van onze Magento 2 cases

Niet gevonden wat je zocht?