Bij 3WebApps nemen we regelmatig stagiaires aan. Niet alleen zodat zij werkervaring kunnen opdoen, maar ook vanwege hun frisse blik. Middenin het leerproces komen ze namelijk vaak met goede ideeën. Geen wonder dat er inmiddels al een aantal bij ons zijn aangesteld als medewerker. Maar wie zijn ze eigenlijk, ‘de stagiaires’? Een kijkje achter de schermen bij onze developers in spé! Vandaag: Jacek.

Hey Jacek! Welke studie doe je en waarom heb je voor 3WebApps gekozen?
Op dit moment ben ik bezig met mijn derde jaar Software Engineering op de Haagse Hogeschool. Als een deel van mijn studie moest ik een leuke stageplek vinden. Tijdens het zoeken kreeg ik 3WebApps aanbevolen door een van mijn docenten.

Zelf vond ik websites bouwen altijd al erg leuk en laatste tijden kreeg ik ook meer interesse in business. Het mooie aan 3WebApps is dan ook dat ze zich focussen op e-commerce.

We werken veel thuis: ook daar is een pauze nemen belangrijk. Wat doe je het liefst in je pauze?
Het is belangrijk om te blijven bewegen. Daarom probeer ik in de pauze altijd een beetje te trainen of ergens buiten te gaan wandelen. Een goed excuus voor dat laatste zijn mijn twee hondjes Chica en Moki 🙂

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert? Waarom?
Zeker! Het was een vrijdag in een van de eerste weken dat ik begon bij het bedrijf. De horeca was toen nog open, maar helaas konden we niet meer reserveren bij onze stamkroeg Kompaan. Dus vierden we in heel kleine kring het einde van de werkweek op kantoor met een biertje. Zo leer je je collega’s beter kennen!

Wat is je lievelingslunch?
Tosti met belegen kaas, curry ketchup on the side.

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd? Waarom?
Op dit moment ben ik bezig met een interne project voor een van onze zusterbedrijven. Hierbij leerde ik veel over de functionaliteiten van Magento. Dat zijn er namelijk nogal wat! Buiten dit om kreeg ik als stagiaire ook een handig onboarding plan, waarmee ik het hele Magento Framework veel beter begon te begrijpen.

Wat is je droomvakantiebestemming?
Ik heb niet echt een specifieke plek in gedachten, maar… Ik zou het geweldig vinden om een camper voor een maand of twee te huren en door heel Europa te reizen.

Hoe ervaar jij werken tijdens de Covid 19-pandemie? Wat zijn de voordelen van deze periode voor jou?
Een van de grootste voordelen is het uurtje of twee extra slaap dat ik krijg. Verder is het ook soms fijn om vanuit de comfort van je eigen huis te werken. Toch merk ik wel dat ik het werken op kantoor ook mis. Het contact met andere collega’s is natuurlijk minder wanneer je thuis werkt.

Hoeveel kopjes koffie drink je per dag?
Ik probeer zo weinig mogelijk koffie te drinken, dus als je mij met een kopje ziet, heb ik de hele nacht niet geslapen 😉

Stel: je bent jarig en we zijn weer op kantoor. Wat deel je dan uit?
Ik hou stiekem best wel veel van koken en bakken in mijn vrije tijd. Grote kans dus op zelfgemaakte koekjes!

Wat zou je de komende tijd nog willen leren ?
Ik hoop nog een en ander te leren over Magento front-end development, want daar ben ik tot nu toe nog niet aan toe gekomen.

Update: Jacek is inmiddels bij ons aangenomen als Developer. Fijn dat je erbij bent, Jacek!