Beste webshops (deel 3): gave en mooie webshops om van te leren

We hebben weer rondgekeken over de hele wereld naar opvallende, mooie, rare, aparte en gave webshops. Onze vorige blogposts (deel 1, deel 2) over de beste webshops hebben erg veel positieve reacties opgeleverd, en dus nu deel 3.

We hebben weer een drietal bijzondere, mooie, gave of anderszins originele webshops gevonden. Het is niet het standaard lijstje van bekende webshops die iedereen al kent. Sommigen zouden misschien zeggen dat dit de beste webshops zijn, vanwege hun hoge gaafheid-niveau. Maar zover willen wij niet gaan. We houden het bij: ze zijn anders dan anders, en hiervan kunnen we leren! Het is voor webshopeigenaren, design bureaus en digital agencies de moeite waard om ze eens te bezoeken, voor inspiratie en ter leeringhe ende vermaek.

Deze keer extra veel aandacht voor lekker eten en drinken. En dan nu…zonder enige pretentie… zonder te claimen dat we compleet zijn…onze selectie!!

Bonbonbon: lekker je eigen boxboxbox met bonbons samenstellen

bonbonbon beste webshops

Waarom is deze webshop origineel

Het is moeilijk om te kiezen. Ze zien er allemaal fantastisch uit. Mooie namen als ‘mac & cheese’, ‘beach bum cherry’ en ‘swimming turtle’.  Maar wat meteen opvalt is het gemak om zelf een maatwerk doosje samen te stellen met bonbons. Het is briljant in zijn eenvoud. Alsof je in de winkel staat en het aan de winkelbediende vraagt. Voor bezoekers zeer makkelijk in gebruik.

Fantastische vormgeving van de bestel flow.

Ecommerce platform: BigCommerce

Parfaitstand: warm koud welkom

parfaitstand beste webshops

Waarom is deze webshop origineel

Bij sommige webshops is het zoeken naar wat er eigenlijk wordt verkocht. Dat is hier zeker niet het geval. Zodra je op de homepagina aankomt, dan weet je het: ijsjes en drankjes. In veel verschillende kleuren, soorten en verpakkingen. De vormgeving van de homepagina is echter zo gemaakt, dat het je meeneemt in dit simpele verhaal: hier kun je lekkere drankjes en ijsjes kopen. Alles is overzichtelijk, en het lijkt een simpele site. Maar de eenvoud bedriegt. Deze site is zeer precies vormgegeven, met veel gevoel voor UX. Rondvliegende knopjes die erom roepen om op geklikt te worden, opvallende dikke stijlelementen die allemaal het verhaal ondersteunen en naadloze integratie met social media.

Maarja, dit is geen webshop. Dus eigenlijk mag deze website niet in deze blog genoemd worden. We doen het lekker toch…want we kunnen ervan leren.

Ecommerce platform: maatwerk

 

Caravan Coffee Roasters: wat drink ik eigenlijk?

caravan coffee roasters beste webshops

Waarom is deze webshop origineel

Iedereen vraagt zich wel eens af tijdens het nuttigen: wat eet/drink ik hier eigenlijk? Bij koffie is er een groot verschil tussen het ene en andere bakkie pleur. Consumenten hebben steeds meer bewustzijn voor de herkomst van voedsel. Caravan Coffee Roasters legt het van hun producten haarfijn uit. Waar komen de bonen vandaan, waar smaken ze naar, hoe moet je de koffie goed klaarmaken? Per product een mooie beschrijving. Je kent dus het verhaal achter je kopje koffie. Daarnaast zijn wij een groot fan van abonneediensten die via een webshop zijn te kopen. Dat zit hier ook snor.

Prachtige vormgeving, help je klanten om bewustzijn te creëren.

Ecommerce platform: Shopify

 

Wanneer u eens met ons wilt overleggen hoe uw webshop kan worden verbeterd, neem dan contact met ons op!

Related Posts